Mihai Viteazul a promis să aducă de la Bari moaștele Sfântului Nicolae după ce i-a fost cruțată viața! Emil Nedelea Cărămizaru: „Le-a purtat în lupta de la Călugăreni!”

Preotul Emil Nedelea Cărămizaru, invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului  ”ALTCEVA”, a povestit cum au ajuns moaștele Sfântului Nicolae la noi în țară. Pentru a putea vedea discuția integrală dintre Emil Nedelea Cărămizaru și Adrian Artene, directorul editorial al Grupului Gândul, abonați-vă la canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.

Pe vremea în care Mihai Viteazul era ban al Craiovei, viața lui a fost cruțată. Atunci, spune preotul Emil Nedelea Cărămizaru, a promis că va aduce moaștele Sfântului Nicolae la noi în țară.

În cadrul interviului realizat de Adrian Artene, Emil Nedelea Cărămizaru a spus că Mihai Viteazul a reușit să aducă din Bari moaștele și le-a purtat în lupta de la Călugăreni. Mai apoi le-a dus la biserica Sfântul Gheorghe Nou, nu la cea ctitorită de cel care a fost domn al Țării Românești între anii 1593-1600.

Preotul Emil Nedelea Cărămizaru susține că Mihai Viteazul îi purta o mare iubire Sfântului Nicolae / (Sursa: Captură video)

(NU RATA: Preotul Emil Nedelea Cărămizaru este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene)

„În vremea în care el era ban al Craiovei, printr-o minune a Sfântului, viața i-a fost cruțată

Podcastul poate fi urmărit integral pe canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.

„Mult îl iubea Mihai Viteazul pe Sfântul Nicolae. Făcuse o donație. Așa se spune la catedrala din Bari unde erau moaștele aduse din Mira Lichiei (nr. Turcia actuală) și pentru că, în vremea în care el era ban al Craiovei, printr-o minune a Sfântului, viața i-a fost cruțată, a promis că atunci când va ajunge domn al Țării Românești să aducă de la Bari aceste cinstite moaște.

Și le-a adus, le-a purtat în lupta de la Călugăreni și apoi nu le-a dus la biserica ctitorită de el, la Mihai Vodă, ci le-a dus la Sfântul Gheorghe Nou, a povestit Emil Nedelea Cărămizaru în podcastul „ALTCEVA”.

(VEZI ȘI: Preotul Emil Nedelea Cărămizaru a abordat subiectul „mesajul sacru al colindelor”: „Dumnezeu este inventatorul muzicii”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *