Meniu de pușcărie. Ce vor mânca în ziua de Crăciun milioane de deținuți din penitenciarele din România

Meniul deținuților din penitenciarele din România respectă anumite reguli și trebuie să se încadreze într-o anumită sumă de bani. Iată ce conțin mesele de sărbători ale deținuților.

Deși nu sunt mulți care știu, meniul unui deținut din penitenciarele din România este alcătuit ținând cont de mai mulți factori. Se respectă un anumit număr caloric, este alocat un anumit buget și se ține cont chiar și de orientarea religioasă a fiecăruia.

Vezi și: POVESTEA EMOŢIONANTĂ A MĂTURĂTORULUI CĂRUIA I-A FOST RUŞINE SĂ PARTICIPE LA SERBAREA FETIŢEI LUI. VA PRIMI UN APARTAMENT SOCIAL, IAR OAMENII AU DONAT PENTRU EL ZECI DE MII DE LEI

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă norma de hrană va fi suplimentată, în ziua de Crăciun, cu 5,50 de lei, astfel, deținuții se vor putea bucura de o porție de sarmale, ciorbă de porc/pui, friptură de porc sau vită. Cozonacul este prezent și el pe mesele deținuților.

„Trebuia să se țină cont de această sărbătoare și pentru cei închiși, dar și pentru colegii noștri ce lucrează în acele zile. Vor simți și ei astfel un pic din bucuria sărbătorii”, a declarat Cosmin Dorobanțu, liderul sindical al polițiștilor din sistemul penitenciar românesc ANP, pentru PLAYTECH

Ce conține meniul de Crăciun al deținuților din penitenciarele din România

Vezi și: POVESTEA EMOȚIONANTĂ A CELOR DOI FRAȚI SEPARAȚI ÎN CENTRE DIFERITE DE PLASAMENT, DUPĂ CE MAMA LOR A MURIT. GENA ȘI GSABA S-AU REGĂSIT DUPĂ MULȚI ANI

Pe lângă convingerile religioase ale fiecărui deținut, meniul de Crăciun este alcătuit și în funcție de dieta personală recomandată de medic. Astfel, aceștia vor avea de ales, spre exemplu, între carne de por, vită sau pui, sarmale ori varză a la CLuj.

Mic Dejun: ceai, pâine, brânză, ceapă uscată, pate de porc sau de pasăre și tobă, în funcție și de convingerile religioase ale fiecăruia sau de dieta personală stabilită.

Prânz, se vor servi două feluri de mâncare: ciorbă de porc, de pui sau de vită. La felul al doilea se vor servi sarmale sau varză a la Cluj.

Desert: cozonac plus un pahar cu apă minerală.

Cina: piure de cartofi cu friptură de porc sau de pui, la cuptor, la care se adaugă o salată și un măr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *