Maurice Munteanu comentează situația high fashion din România, fără menajamente: “Înainte să ajungem la treningurile din portbagaj, cred că…”

Maurice Munteanu este unul dintre cei mai prolifici și experimentați critici de modă din România, cu aproape două decenii de activitate la cârma revistei ELLE. În spiritul caracteristic, juratul de la Kanal D și-a exprimat ferm opinia referitoare la domeniul high fashion pe tărâm românesc. În exclusivitate pentru CANCAN.RO, Maurice Munteanu descrie amănunțit realitatea cu care se confruntă publicul autohton pasionat de haine, la trei decenii după căderea regimului comunist, când luxul suprem erau obiectele vestimentare aduse de peste granițe. 

Maurice Munteanu insistă asupra faptului că piața de modă exclusivistă nu este suficient dezvoltată în România, marile branduri internaționale neavând suficiente magazine din care oamenii să își poată achiziționa articolele dorite. Criticul este de părere că punctele importante ale orașelor mari ar trebui să fie înțesate de showroom-uri ale firmelor puternice din afară. Abia atunci România ar putea defila cu titulatura de țară „high fashion”.

Maurice Munteanu face declarații exclusive despre situația industriei fashion în România (Foto: captură video)

( NU RATA: MAURICE MUNTEANU LE DĂ-N CAP VEDETELOR CU ”FIGURI”: “NICI MĂCAR GRACE KELLY NU FĂCEA ASTA!” )

Maurice Munteanu: „Atunci putem spune că piața de high fashion este reprezentată!”

CANCAN.RO: Vreau să îmi comunici, te rog frumos, cum era pe vremuri moda? Umblă legenda că veneau cu treninguri și blugi de afară, cum era atunci?

Maurice Munteanu: Înainte să ajungem la treningurile din portbagaj, cred că ar trebui să subliniem faptul că în momentul în care eu m-am angajat la ELLE România, nu exista nimic, nu exista social media, nu exista noțiunea de corectitudine politică. Acești 19 ani petrecuți de mine la ELLE înseamnă o viață de om.

Noi atunci ca să ne documentăm nu accesam Google sau Wikipedia, cum se întâmplă acum, ne documentam citind, ne documentam mergând la fashion week-uri. Dintr-un punct de vedere, social media a făcut foarte mult bine, dar acum a ajuns să facă mult mai mult rău.

Și consider că contribuie la tâmpirea  generală a populației și la scăderea masivă a nivelului de orice.

Maurice Munteanu susține că magazinele brandurilor celebre ar trebui situate în puncte de interes ale marilor orașe din România (Foto: captură video)

CANCAN.RO: Când a pătruns, după tine, high fashion-ul în România, sau dacă acum există conceptul de high fashion la noi?

Maurice Munteanu: N-aș putea să spun că există conceptul de high fashion la noi, există câteva business-uri și câțiva oameni care multă vreme au făcut un soi de voluntariat. High fashion nu avem, putem spune că avem high fashion în momentul în care artera principală, bunăoară Calea Victoriei ar fi blindată de magazine de la nord la sud.

Nu se întâmplă chestia asta, toate lucrurile astea se vor întâmpla și vom putea spune că există în momentul în care ai Chanel, lângă Chanel, Dior, langă Dior, Dior Homme, Saint Laurent, Cartier, după aia Tiffany, dup-aia Rolex. Dacă ai o arteră de genul ăsta, atunci putem spune că piața de high fashion este reprezentată. Noi nu avem încă un hotel de cinci stele. Cred că trebuie să mai așteptăm puțin.

( CITEȘTE ȘI: ABIA ACUM S-A AFLAT! CE A FĂCUT MAURICE MUNTEANU CU PRIMII BANI CÂȘTIGAȚI DIN TELEVIZIUNE )

Meniul lui Maurice Munteanu de sărbători nu conține preparate tradiționale, după slăbirea drastică: „O dorada și un măr «diabet»!”

CANCAN.RO: Ce faci de Crăciun, se muncește sau nu? 

Maurice Munteanu: Dumnezeu a dat duminica și Crăciunul să se stea și să se consume un ceai, o cafea, eu nu mai beau alcool. Toate lucrurile acestea au devenit mult mai simple. 

CANCAN.RO: Tu ai și slăbit, acum de Crăciun nu te arunci în ce se mănâncă de Crăciun?

Maurice Munteanu: Exclus! Eu nici înainte nu eram fanul acelor produse, dar chiar și așa, acum cu atât mai puțin. Ne vom delecta cu o portocală. Sau am mai găsit o variantă, așa-numitele mere «diabet».

Maurice Munteanu și-a făcut apariția la evenimentul ELLE îmbrăcat într-un smoking Canali și botine Rick Owens (Foto: CANCAN.RO) 

CANCAN.RO: Deci tu de Crăciun mănânci mere „diabet”…

Maurice Munteanu: O dorada și un măr «diabet»! 

CANCAN.RO: Îmi place foarte mult outfitul tău, încălțările sunt Rick Owens, restul sunt piese mainstream?

Maurice Munteanu: Nu sunt neapărat piese mainstream, dar mie nu îmi place să vorbesc foarte mult despre asta. Uite, port un smoking superb de la Canali, linia black, care-mi place foarte mult și cred că ne putem opri aici!

( ACCESEAZĂ ȘI: MAURICE MUNTEANU, DEZVĂLUIRI INEDITE! JURATUL DE LA ”BRAVO, AI STIL!” A RECUNOSCUT CĂ A PLĂTIT PENTRU SERVICII SEXUALE )

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *