Marcel Ciolacu: Nu există alt viitor decât impozitarea progresivă

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că, după părerea sa, viitorul este impozitarea progresivă, însă numai după ce ANAF, Ministerul Finanţelor şi Vama vor trece la digitalizare. Ciolacu a explicat că toate statele lumii, mai puţin Rusia şi Estonia, au astfel de impozitare.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

Întrebat luni seară, la Digi 24, de când ar trebui să intre în vigoare impozitarea progresivă, Ciolacu a explicat că după ce se va face digitalizarea unor instituţii ale statului, relatează News.ro.

„După ce statul român – prin ANAF, Ministerul Finanţelor şi Vamă – va face digitalizarea în România. Nu există alt viitor decât impozitarea progresivă, doar dacă rămânem în logica Rusiei. Mi se pare că şi Estoria e în această logică”, a precizat Ciolacu.

Liderul social-democrat a susținut că impozitarea progresivă nu va aduce mai multe impozite.

„Asta nu înseamnă că va aduce mai multe impozite. Va fi impozitat capitalul, diferenţiat. Este un lucru normal, este şi în Statele Unite, e peste tot în lume. Trebuie să ieşim din această retorică cu cota unică. Nu mai există în România cota unică. Sunt foarte multe excepţii în Codul Fiscal. E iarăşi o retorică pentru că trebuie să existe un climat concurenţial, la fel, trebuie scoase din acele excepţii din Codul Fiscal şi trebuie făcută digitalizarea ANAF”, a adăugat Ciolacu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *