Mai ții minte bancnota de 500 de lei cu chipul lui Brâncuși? Suma uriașă cu care se vinde acum, în 2022

Colecționarii de bancnote și de monezi vechi de ani de zile cu siguranță așteptau acest moment. Ei nu vor rata ocazia de a cumpăra bancnota în valoare de 500 de lei, din anul 1992, cu chipul lui Constantin Brâncuși. Aceasta a fost pusă la vânzare pe OLX, pentru o sumă fabuloasă. Dacă și tu ai acasă un astfel de exemplar, ar trebui să știi că te poți îmbogăți rapid. 

Bancnotele vechi sunt la mare căutare în ziua de azi. Tot mai des vedem postate pe OLX anunțuri ale românilor care au găsit prin sertarele de acasă bancnote sau monezi care au ajuns să valoreze o avere. În luna decembrie a anului 2022, bancnota de 500 de lei cu chipul lui Constantin Brâncuși se vinde la fabuloasa sumă de 250.000 de lei. (CITEȘTE ȘI: UN VRÂNCEAN S-A DUS LA TÂRG CU BANCNOTE SCOASE LA XEROX ȘI DESENATE CU CARIOCA! A FOST PRINS ÎNCERCÂND SĂ CUMPERE BRÂNZĂ CU BANII FALȘI)

Bancnota cu în valoare de 500 de lei, din anul 1992, cu chipul lui Constantin Brâncuși se vinde la o sumă fabuloasă pe OLX

În anul 1991 a apărut prima bancnotă care valora 500 de lei. Aceasta avea imprimat chipul lui Constantin Brâncuși. Câteva luni mai târziu, în același an, au apărute bancnotele în valoare de 1.000 și 5.000 de lei. Românii colecționari care dețin acasă astfel de exemplare se pot îmbogăți, doar dacă aleg să le expună vânzării. De asemenea, pe site-ul OLX, bancnota de 500 de lei cu chipul lui Brâncuși se vinde la prețul de 250.000 de lei, negociabil. 

,,Vând bancnotă 500 lei din 1992, Constantin Brâncuși. Pentru mai multe detalii, privat”, se arată în anunțul postat de un român, pe site-ul OLX.

Anunțul cu bancnota de 500 de lei. Sursă foto: OLX

O altă bancnotă valoroasă este cea una sută lei. Cei care o au acasă pot profita de faptul că anumiți colecționarii pot oferi sume mari de bani, doar pentru a-și întregi colecția. (VEZI ȘI: MOTIVUL SURPRINZĂTOR PENTRU CARE BANCNOTELE DE 20 DE LEI SUNT ATÂT DE RARE. DE CE NU SE GĂSESC PESTE TOT BANII CU ECATERINA TEODOROIU)

Pe bancnota una sută lei, era imprimat chipul lui Nicolae Bălcescu, pe partea din față. Pe verso, avea imaginea Ateneului Român. Bancnota a apărut pe piață în anul 1991, însă tot atunci a fost retrasă. Cei care o au, o pot vinde pentru suma de 5.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *