Legea a fost aprobată. Ce se întâmplă cu bacșișul de la 1 ianuarie 2023

Este oficial! Legea prin care bacșișul este inclus în nota de plată a fost adoptată de Camera Deputaților. Sumele vor fi cuprinse între 0% și 15% din valoarea consumației și nu intră în zona de impozitare TVA. Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Vești bune pentru operatorii economici. Legea prin care bacșișul urmează să fie aplicat pe nota de plată a fost adoptată în Camera Deputaților și este posibil ca aceasta să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2023.

Vezi și: CE ESTE TROMBOCITOPENIA, BOALA DE CARE SUFERĂ ROMÂNCA CARE DĂ ÎN JUDECATĂ PFIZER. CERE DAUNE MORALE ÎN VALOARE DE 1.000.000 DE EURO

Clientul este cel care alege valoarea bacșișului, între 0% și 15% din valoarea cosumației prin completarea unei rubrici speciale, urmând ca după aceea să primească nota finală de plată.

Bacșișul reprezintă orice sumă de bani oferită în mod voluntar de către client fără a avea legătură cu suma plătită pentru serviciile prestate ori bunurile livrate.

Potrivit preşedintelui Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, deputatul PNL Bogdan Huţuca, bacșișul se va putea achita atât cu cardul, dar și numerar.

„În ultimii ani s-a extins plata cu cardul în detrimentul plăţii în numerar. Tocmai de aceea, oferim posibilitatea ca bacşişul să fie plătit de clienţi şi atunci când plătesc cu cardul şi atunci când plătesc în numerar. Dacă clientul este o entitate juridică, atunci el poate înregistra bacşişul ca şi cheltuială de protocol, deductibila in limitele prevăzute de Codul fiscal pentru  cheltuielile de acest tip”, explica atunci Huţucă.

Proiectul de lege a fost inițiat de fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici și modifică ordonanța Guvernului nr.10/2015 pentru oraganizarea Loteriei bonurilor fiscale. Totodată, acesta completează ordonanța de urgență a Guvernului nr.28/1999 privind obligația opratorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice.

Vezi și: NU ESTE O GLUMĂ! UN BĂRBAT A DEVENIT VIRAL, DUPĂ CE ȘI-A CONSTRUIT PROPRIUL LIFT ÎN FAȚA CASEI: „ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ FII ROMÂN”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *