Iuliana Sabbagh le-a dat replica celor care îi compătimesc copilul diagnosticat cu autism. Incredibil ce le-a spus soția prezentatorului TV

În urmă cu ceva vreme, Christian Sabbagh a fost invitat la emisiunea prezentată de Denise Rifai, unde a dezvăluit că fiul său de patru ani are autism. Atât prezentatorul, cât și soția lui, au primit o mulțime de mesaje de „compătimire”. Ca răspuns, Iulia Sabbagh a făcut primele mărturisi despre situația lui Christian Jr.

Iuliana Dorina Puiu, actuală Sabbagh, este căsătorită cu jurnalistul de la Kanal D din anul 2017, fiind cea de-a treia lui soție. Cei doi au împreună o fetiță și un băiețel, Christian Jr (4 ani)  și Anais (5 ani).

Băiețelul cel mic al lui Christian Sabbagh a fost diagnosticat cu TSA (Tulburare de Spectru Autist), motiv pentru care cei doi părinți au primit o mulțime de mesaje. După zile întregi de rânduri citite, Iulia a decis să le răspundă fanilor:

„Pentru că după mediatizarea diagnosticului fiului meu  am tot primit mesaje, unele de “compătimire”, să nu spun răutate, precizez următoarele:
-Autismul nu este o boală sau o epidemie. Este, de fapt foarte subdiagnosticat. De asemenea, nu este neapărat un lucru rău.
-Autistii duc lupte ca noi toți ceilalți, dar multe dintre ele provin de la oameni intoleranți sau locuri care nu sunt proiectate pentru ei.
-Majoritatea persoanelor cu autism nu vor un „leac” pentru că le place ceea ce sunt, chiar dacă lumea este puțin mai greu de navigat. Persoanele cu autism sunt la fel de unice ca și neurotipii!”, a mărturisit Iulia Sabbagh pe rețelele de socializare.

(CITEȘTE ȘI: Christian Sabbagh vrea să lupte alături de poporul ucrainean! „Nu mi-e teamă, nu mi-a fost niciodată teamă”)

Iulia Sabbagh, dezvăluiri despre tulburarea cu care se confruntă fiul lor

Soția lui Christian Sabbagh nu vede tulburarea cu care se confruntă fiul lor ca pe o reală problemă, ci poate chiar ca pe un avantaj. Mai mult, a dat exemple de persoane de succes care suferă de autism, printre care se numără și Elon Musk.

Christian și Iulia Sabbagh sunt căsătoriți din anul 2017. Sursă foto: Facebook

„Autiștii sunt peste tot. … Multe personalități istorice celebre erau, probabil, autiste, cum ar fi Mozart, Einstein, președintele Lincoln și Emily Dickinson. Câteva exemple actuale sunt Sir Anthony Hopkins, Dan Akyroyd și Elon Musk. Persoanele cu autism fac lucruri grozave în fiecare zi! … Doar pentru că unii dintre ei nu vorbesc nu înseamnă că nu au lucruri de spus.

Există o concepție greșită că, pentru că cineva nu vorbește, nu este inteligent și nu este capabil să trăiască o viață împlinită. Oferă cuiva instrumentele potrivite și vei descoperi că au multe de spus și o perspectivă valoroasă asupra lumii”, a adăugat soţia lui Christian Sabbagh, pe Facebook.

(CITEȘTE ȘI: Ce pensie alimentară plătește lunar Christian Sabbagh pentru fiica sa! Ce salariu încasează jurnalistul de la Kanal D)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *