Istoria mafiei – Strategia prin care Cosa Nostra și-a asigurat hegemonia: Alianța dintre Mafie și aliați în al Doilea Război Mondial

Istoria mafiei siciliene este, fără îndoială, cea mai îndelungată și mai tumultoasă dintre cele ale tuturor organizațiilor criminale. Tocmai de aceea, sicilienii s-au condus și încă se conduc după reguli extrem de dure, sângeroase, care se regăsesc mai degrabă în practicile Evului Mediu. Paradoxal, tocmai aceasta a fost rețeta lor de succes.

Istoria Mafiei – mafia siciliana (italia, corleone, razboi, crima organizata) hotnews.roFoto: Nino Labruzzo / AP / Profimedia [Edited: Adi Iacob / HotNews]

Într-un singur moment al existenței ei de peste un mileniu, Mafia a fost pe punctul de a dispărea. Mai exact, atunci când a intrat în conflict cu liderul fascist Benito Mussolini. Mussolini chiar a anunțat atunci eradicarea Mafiei. Capii crimei organizate siciliene mai aveau însă câțiva ași în mânecă.

Despre cum a ajutat Mafia la câștigarea războiului de către aliați, cum a evoluat de-a lungul timpului, începând încă din Evul Mediu, și unde este ea astăzi, aflați din serialul dedicat Istoriei Mafiei.

Urmărește podcastul pe Spotify:

Urmărește podcastul pe Anchor:

Audiție plăcută! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *