Griner îi îndeamnă pe susținători săi să îi scrie lui Whelan: „Rămân prea multe familii cu oameni dragi deținuți pe nedrept”

Vedeta americană de baschet Brittney Griner și-a îndemnat susținătorii să îi scrie scrisori lui Paul Whelan, fostul pușcaș marin american deținut în Rusia, la câteva zile după ce a fost eliberată dintr-o colonie penală rusă în cadrul unui schimb de prizonieri, potrivit Reuters.

Paul Whelan, detinut in RusiaFoto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Dubla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice și de opt ori All-Star al Asociației Naționale de Baschet Feminin (WNBA) a fost arestată în februarie pe un aeroport din afara Moscovei pentru că avea în bagaj cartușe de țigări care conțineau ulei de hașiș.

„Mulțumită eforturilor multora, inclusiv ale voastre, sunt acasă după aproape 10 luni”, a scris Griner într-o scrisoare postată pe contul ei de Instagram.

„Scrisorile voastre m-au ajutat să nu-mi pierd speranța într-o perioadă în care am fost plină de regrete și vulnerabilă în moduri pe care nu mi le-aș fi putut imagina niciodată.”, a transmis ea

Oficialii americani au declarat că au făcut presiuni pentru eliberarea atât a lui Griner, cât și a lui Whelan, care este reținut pentru ceea ce Washingtonul a numit acuzații false de spionaj, dar că Moscova tratează cazul lui Whelan în mod diferit.

Whelan și-a exprimat consternarea că nu s-a făcut mai mult pentru a se asigura eliberarea sa, iar parlamentarii republicani au fost critici la adresa președintelui democrat Joe Biden, care a declarat că Statele Unite nu vor renunța la încercarea de a-i asigura libertatea.

Griner a declarat că scrisorile pe care le-a primit au arătat „puterea mâinilor colective”.

„Rămân prea multe familii cu oameni dragi deținuți pe nedrept”, a scris Griner, care a părăsit săptămâna trecută Centrul medical al armatei Brooke și a declarat că intenționează să își reia cariera în WNBA în sezonul următor.

„Sper că vă veți alătura mie în a-i scrie lui Paul Whelan și că veți continua să militați pentru ca alți americani să fie salvați și să se întoarcă la familiile lor”, a adăugat ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *