Gata cu vremea bună! Ninsorile și vremea rea își fac apariția în România. Prognoza meteo

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) vreme în România devine din ce în ce mai capricioasă. Temperaturile din termometre încep să scandă, iar ninsorile, lapovița și poleiul deja și-au făcut apariția. Vremea se schimbă, temperaturile scad până la -4 grade, iar în mai multe regiuni și în zona de munte se vor înregistra ninsori abundente.

Pentru ziua de astăzi, 5 decembrie, vremea se menține una blândă pentru majoritatea regiunilor. Valorile termice o să fie ușor peste cele normale pentru această perioadă. Astăzi, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi în zona montană. Temperaturile minime ale zilei se vor situa între -4 și 7 grade. Precipitațiile își vor face simțită prezența în sud, în est și în nord-vest, iar în Moldova și la munte vor apărea lapovița și ninsoarea.

În zona Dealurilor Vestice se vor înregistrat cele mai ridicate temperaturi. Valorile termice vor ajunge în această parte până la 11 grade. În Dobrogea și Bărăgan se vor înregistra 6 grade, iar în Bucovina termometrele o să indice 0 grade. Lucrurile se schimbă spre sudul Moldovei și nordul Munteniei, unde chiar dacă temperaturile rămân în jurul valori de 5 grade vor apărea precipitații, înnorări și burniță.

(CITEȘTE ȘI: PROGNOZA ACCUWEATHER PENTRU ACEASTĂ IARNĂ. PE CE DATĂ VIN NINSORILE ÎN BUCUREȘTI ȘI ÎN CELELALTE MARI ORAȘE DIN ROMÂNIA)

Scad temperaturile și vin ninsorile

În unele zone din țară temperaturile scad și își fac apariția ninsorile. În zona Olteniei vor apărea înnorări persistente, poli slabe, burniță și lapoviță și ninsoare în regiunea montană. De asemenea, în ținuturile sudice va ploua slab și o să fie burniță pe tot parcursul zilei, cât și al nopții.

Crișana se va confrunta și ea cu ploi slabe, iar zona montană cu lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla și el cu putere. Nordul Transilvaniei și Maramureșul se vor confrunta cu o ceață densă în prima parte a zile, dar și precipitații slabe. Cerul se menține înnorat pe tot parcursul zilei și nu este exclus să apară și ninsori slabe.

În ceea ce privește Capitala, cerul o să fie unul înnorat și va ploua slab pe tot parcursul zilei. Vântul va sufla slab. Temperaturile maxime ale zile vor ajunge la 5 grade, iar cele minime se situează între 2- 4 grade. Dimineața, cât și lăsarea serii aduc condiții de ceață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *