Furtuna arctică a lovit SUA: milioane de oameni fără curent, mii de zboruri anulate

O furtună puternică de iarnă a cuprins o mare parte din SUA sâmbătă, aducând un viscol orbitor, ploi înghețate, inundații și frig care pune viața în pericol. Până acum, cel putin 12 persoane au murit. De asemenea, a creat haos pentru cei care călătoresc pentru vacanța de Crăciun.

Furtună de iarnă în SUAFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Furtuna a doborât liniile electrice, a cauzat accidente mortale pe autostrăzi și a dus la anulări în masă a zborurilor.

Furtuna a avut o amploare aproape fără precedent, întinzându-se de la Marele Lacuri de lângă Canada până la Rio Grande de-a lungul graniței cu Mexic.

Aproximativ 60% din populația SUA a primit avertismente meteo, iar temperaturile au scăzut drastic sub normal de la est de Munții Stâncoși până în Apalachi, precizat Serviciul Național de Meteorologie.

Ploaia înghețată a acoperit mare parte din nord-vestul cu gheață, în timp ce nord-estul s-a confruntat cu amenințarea inundațiilor.

Întreruperile de curent au afectat mai mult de un milion de case și întreprinderi, potrivit site-ului PowerOutage, caremonitorizează informațiile despre utilități.

Călătorii s-au confruntat vineri cu un număr uluitor de anulări de zboruri, deoarece vremea de iarnă a provocat anulare a peste 5.000 de zboruri în aeroporturile din SUA.

Seattle, Chicago O’Hare, New York LaGuardia, Denver şi Detroit continuă să conducă în fruntea anulărilor, potrivit datelor de pe site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware.

Pe aeroporturile din Cleveland, Ohio şi Grand Rapids, Michigan, peste 70% dintre zboruri au fost anulate. Aeroportul Buffalo din statul New York a fost închis în întregime. Aeroportul Internaţional Portland a avut aproximativ două treimi din zborurile anulate. Şi aeroporturile din Chicago, Dayton, Seattle şi Sioux Falls au avut fiecare mai mult de jumătate din zborurile anulate.

FlightAware afişează, de asemenea, peste 8.400 de zboruri întârziate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *