Doliu în lumea muzicii populare. Iosif Ciocloda, supranumit „Marea voce a Banatului de Munte”, a murit

Este doliu în lumea muzicii populare din România. Iosif Ciocloda s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Bărbatul era supranumit „Marea voce a Banatului de Munte” și a fost unul dintre cei mai apreciați rapsozi din țară. Decesul a survenit în urma unei boli cronice.

Un alt artist a părăsit scena muzicii populare din România. Iosif Ciocloda, supranumit „Marea voce a Banatului de Munte”, s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Bărbatul se confrunta de mult timp cu o boală cronică. Iosif Ciocloda a fost unul dintre cei mai apreciați rapsozi populari din țară și a luat parte la numeroase prestări artistice publice.

Vezi și DOLIU ÎN LUMEA MUZICII! A MURIT ICHIRO MIZUKI, „REGELE CÂNTECELOR ANIME”

Iosif Ciocloda va fi înmormântat în data de 16 decembrie 2022, în cursul zilei de vineri, în zona localității Mehadica din Caraș-Severin. Rapsodul popular și-a petrecut o mare parte din viață în zona respectivă. Familia se pregătește, acum, să îl conducă pe ultimul drum.

A avut parte de un drum înfloritor în lumea artistică

Rapsodul Iosif Ciocloda, „Marea voce a Banatului de Munte”, a avut parte de un drum înfloritor pe scena artistică din România. Născut în satul Borlovenii Vechi din comuna Prigor, vocea lui Iosif a fost remarcată încă de la o vârstă fragedă, mai cu seamă în perioada când mergea la școală. Talentul îl moștenise de la mama lui despre care se spunea că a fost „cea mai bună bocitoare” din zona din care provenea.

Pentru că avea un talent în direcția muzicii, a fost „luat sub aripă” de taragotistul Iosif Milu. Din anul 1962, rapsodul a început să cocheteze mai mult cu scena artistică, iar în 1970 debuta în Orchestra Casei de Cultură a Sindicatelor din Reșița („Reșițeana”). Doi ani mai târziu, a plecat la Ansamblul „Semenicul”. Alături de ceilalți colegi din ansamblu, Iosif Ciocloda a cântat și peste hotare – Anglia, Danemarca, Italia, Olanda, Franța și Suedia au fost o parte din țările în care a cântat. La șase ani de la debutul său în Orchestră, a ajuns la „Doina Banatului”, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Citește și DOLIU ÎN LUMEA ARTISTICĂ. COMPOZITORUL ANGELO BADALAMENTI A MURIT LA 85 DE ANI

Sursă foto: capturi video YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *