Dezvăluirile uluitoare făcute de medicul care a replantat brațele Alexiei: ”Făcem o pauză de 2-3 minute pentru a bea apă”

Au ieșit la iveală primele declarații ale medicului care a reușit performanța de a replanta brațele unei adolescente. Echipa medicală a avut parte de o operație lungă, de 20 de ore, în urma căreia succesul nu a întârziat să apară.

Sidonia Susanu este numele doctorului care a reușit să îi salveze viața micuței Alexia, după ce un accident teribil a trimis-o imediat pe un pat de spital. Adolescenta risca să își piardă membrele superioare, însă o minune a făcut ca ea să ajungă la Secţia de Chirurgie Plastică de la Spitalul de copii “Sf. Maria” din Iaşi.

VEZI ȘI: Șoferul microbuzului implicat în accidentul din Pașcani, în care Alexia a fost grav rănită, a vorbit despre tragedie: ”Toți răcneau”

Cum a decurs operația Alexiei

Sidonia Susanu a mărturisit într-un interviu după operație că a avut parte de momente foarte grele. Timp de 20 de ore a făcut tot posibilul ca membrele fetiței să fie din nou funcționale, iar colegii săi au lucrat la foc automat, deoarece fiecare clipă era extrem de importantă.

„Da, intervenţia a durat într-adevăr 20 de ore şi pot spune că a fost efectuată într-un ritm relativ crescut, ea se efectuează dacă nu lent, cel puţin încet. A trebui să evităm toţi timpii morţi, gesturile suplimentare nenecesare, a trebuit să fie programat fiecare timp chirurgical foarte riguros astfel încât procedurile să se succeadă cât mai repede posibil.

În timpul unei intervenţii de asemenea amploare nu prea simţi nevoia de a te alimenta, doar din raţiuni medicale o dată la câteva ore, 7-8 ore facem o pauză de 2-3 minute pentru a bea apă”, a declarat dr. Sidonia Susanu, potrivit news.ro.

CITEȘTE ȘI: Alexia Tudose, adolescenta de 15 ani căreia i-au fost salvate ambele brațe amputate, reintră în operație: „Miracolul este că a ajuns vie!”

Care este starea adolescentei în acest moment

Tot medicul care a operat-o pe Alexia a explicat care este starea de sănătate a fetei în acest moment. Se pare că aceasta răspunde foarte bine la tratament și face progrese de la o zi la alta. Familia, prietenii și medicii sunt alături de ea pentru a se asigura că totul decurge conform planului și nu există riscul ca viața sa să fie pusă în pericol.

„În această dimineaţă fetiţa este bine, din punct de vedere biologic este stabilă, din punct de vedere psihologic face paşi foarte mari pentru recuperare psiho-emoţională mai ales că întreaga familie este acum alături de ea, tatăl s-a întors în ţară, colegii săi o încurajează, întreg personalul medical este în jurul acestei copile”, a mai explicat medicul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *