Decizie de ultimă oră în cazul Colectiv. Ce sumă sunt obligați responsabilii să plătească drept pensie de întreținere

S-a luat o decizie incredibilă pentru rudele victimelor care au murit în incendiul ce a avut loc în interiorul clubului Colectiv, în urmă cu mai bine de 7 ani. Vinovații au fost dați în judecată și obligați să plătească daune materiale și morale.

În noaptea de 30 octombrie 2015 s-a dat alarma în Capitală, după ce un club, care găzduia un concert de excepție, a luat foc. Zeci de persoane au devenit victime și s-au stins, în timp ce erau călcate în picioare în încercarea de a ieși din clădirea care s-a aprins imediat. Acum, la mai bine de 7 ani, s-a luat o decizie cu privire la daunele morale pe care vinovații sunt obligați să le plătească.

VEZI ȘI: Mesajele politicienilor la șase ani după tragedia de la Colectiv. Florin Cîțu: ”Durerea este la fel de puternică”

Vinovații de la Colectiv, obligați să plătească pensii de întreținere pentru copii

În urma incendiului de la Colectiv, 65 de persoane și-au pierdut viața, printre victime aflându-se și adulți care aveau copii acasă. Instanța a decis ca fiica chitaristului din trupa „Goodbye to Gravity” să primească lunar o sumă de bani, pentru a compensa într-un fel sau altul pierderea tatălui său. Astfel, fiica lui Vlad Țelea ar trebui să beneficieze de un ajutor de 2.000 de lei lunar, sumă ce va fi achitată integral de către patronii clubului, pirotehniștii și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

CITEȘTE ȘI: Mărturia cutremurătoare a unei mame care şi-a pierdut fiul în incendiul de la Colectiv: ”Se moare din cauza incendiilor pe capete”

Micuța nu este singura care va beneficia de acești bani. Toți copiii ai căror părinți au decedat în incinta clubului sau ulterior în spital vor avea de primit cei 2.000 de lei lunar. Ba mai mult decât atât, responsabilii vor fi nevoiți să plătească și bani din urmă pentru cei șapte ani care au trecut deja. Astfel, la un calcul rapid, este vorba despre o sumă totală de 158.000 de lei (32.082 de euro) care va intra în contul copiilor. Până în prezent, familia lui Vlad a primit daune morale și materiale în valoare de 738.720 de lei (150.000 de euro).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *