De necrezut! Ce au putut să descopere inspectorii ANPC într-un celebru local din Capitală

Inspectorii ANPC au mai făcut încă o „victimă”. La început de an, aceștia au dat drumul la controale și au ajuns în unul dintre localurile celebre din Capitală. Ce au descoperit acolo a șocat multă lumea. Pe lângă mizerie și alte nereguli, „vedetele” au fost numeroase produse expirate, unele chiar de ani de zilei.

Chiar din primele zile ale anului inspectorii ANPC s-au pus pe treabă. Au vizitat unul dintre localurile celebre din Capitală, iar lucrurile pe care le-au descoperit i-au lăsat pe mulți fără cuvinte. Așa cum s-a întâmplat în ultimul timp în cazul multor restaurante, condițiile găsite în bucătărie au lăsat mult de dorit. Inspectorii au constatat că multe dintre alimente nu erau depozitate corespunzător, ustensilele și spațiile folosite nu erau igienizate și multe alte nereguli.

Mai mult, în localul „Arogant”, căci despre el este vorba, inspectorii au mai găsit și numeroase produse expirate. Carnea ce era folosită la preparate era expirată de mai bine de un an. Multe din produs aveau termenul de valabilitate trecut. Au fost descoperite loturi întregi de alimente expirate.

(CITEȘTE ȘI: IMAGINI ȘOCANTE DINTR-UN RESTAURANT DIN CONSTANȚA! CE AU DESCOPERIT INSPECTORII ANPC ÎN BUCĂTĂRIA LOCALULUI)

Ce au descoperit inspectorii ANPC

În incinta restaurantului „Arogant”, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au descoperit numeroase nereguli. Pe lângă dezastrul din bucătărie, inspectorii au mai sesizat probleme și în ceea ce privește meniul. Aceștia au găsit informații înșelătoare, ingredientele specificate în meniu neregăsindu-se și în preparate.

„În urma verificărilor efectuate la operatorul economic Arogant Lounge S.R.L. cu punctul de lucru situat în Piața Alba Iulia. Nr. 8, s-au constat următoarele deficiente:

-Spațiul de producție – paviment cu mizerie pe zone întinse, cu linoleum depreciat, lipsa, zone murale cu impurități, zona grătare/aragaz/plita cu acumulare de impurități de culoare neagră-maronie in zona fantelor de aerisire, sistem de ventilație cu acumulare de impurități, zona bancurilor reci- chedere rupte cu acumulare de impurități, grătare cu exfoliere vopsea și zone de rugina; chiuveta spălat vase mari amplasată lângă bancul rece de lucru fără o delimitare fizica de acesta;

 – Zona depozitare/congelare/refrigerare: paviment cu acumulare de mizerie pe suprafețe întinse, ciobituri, lipsa material, pereți murdari, rafturi cu acumulări de impurități; nu exista o depozitare distincta pentru produsele amplasate in spațiul de depozitare (oua, produse lactate, băuturi); pragurile de intrare cu acumulare de mizerie;

– La verificarea spațiilor de depozitare cu produse congelate, au fost identificate produse carne – vită, ambalate cu dublă etichetare; eticheta producătorului precizează date și termene diferite de producție, respectiv de consum fata de a doua eticheta a ambalajului; deasemenea in spațiile de depozitare fără regim termic, au fost identificate condimente, otet cu ddm depășit; –

[ ] La verificarea listei meniu, se constata informații înșelătoare cu privire la folosirea unor ingrediente pentru anumite anumite preparate culinare, respectiv ingredientul parmezan care apare ca ingredient la mai multe preparate culinare este înlocuit cu brânza dura (Grana Duro), produs inferior acestuia, la rubrica băuturi cafea/frappe nu sunt menționate Ingredientele produselor; deasemenea, mențiunile cu privire la riscul alergenilor este prezentat intr-o forma generică, neexistând mențiuni cu privire la alergeni pentru fiecare preparat in parte.”, a transmis Horia Constantinescu, inspector ANPC.

(VEZI ȘI: INSPECTORII ANPC LOVESC DIN NOU! UN MAGAZIN ALIMENTAR DIN BUCUREȘTI A FOST ULTIMA „VICTIMĂ”)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *