De necrezut! Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel, cu o lună înainte de Paște

Prețul pe care oamenii îl vor avea de achitat pentru un kilogram de carne de miel i-a speriat teribil pe cei care credeau că vor avea un Paște liniștit. Din păcate, acest produs pare să sufere o modificare a prețului destul de mare de la un an la altul.

Cu o lună înainte de Paște specialiștii anunță o scumpire radicală a cărnii de miel. Alimentul care până acum era nelipsit de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor pascale, ar putea fi înlocuit cu carnea de pui sau porc din cauza prețului uriaș din magazine sau piețe.

VEZI ȘI: Coșul de cumpărături pentru Paște, mai scump! Cât vor costa un kilogram de miel și un cofrag cu 30 de ouă

Cât costă un kilogram de carne de miel în 2023

În prezent, România este considerată ca având cel mai mare preț la carnea de miel din Uniunea Europeană. Modificările au început să aibă loc încă din 2019, când românii au scos din buzunar din ce în ce mai mulți bani pentru acest aliment. Ulterior, în 2020, 2021 și 2022 lucrurile s-au complicat din ce în ce mai tare, iar cetățenii au ajuns să plătească bani grei pentru a putea pregăti toate preparatele culinare pe bază de miel sau ied.

Anul 2023 a venit cu o mulțime de scumpiri pentru români, așa că țara noastră deși este a doua din UE care crește și comercializează miei sau iezi, are un consum destul de mic de carne, undeva la trei kilograme pe an/ persoană. Micii fermieri speră ca anul acesta să își poată vine marfa cu 25 de lei pe kilogram pentru mielul viu şi 45 de lei pe kilogram pentru cel tăiat.

NU RATA: Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă pentru un drob de miel delicios de Paşte

În magazine există deja prețurile stabilite pentru această perioadă, ajungându-se la 50-70 de lei pentru un kilogram de carne de miel. Astfel, cei care de obicei consumau acest aliment au început să îl achiziționeze în cantitate mai mică sau să renunțe definitiv la el.

Pentru șase porții de stufat, un preparat culinar iubit în perioada Paștelui, românii vor fi nevoiți să cheltuiască în jur de 100 de lei, dacă ar fi să ne luăm după actualele prețuri. 50-70 de lei kilogramul de carne de miel, verdețurile necesare sunt în jur de 15 lei, conserva de roșii, undeva la 10 lei, iar restul condimentelor te fac să scoți din buzunar destul de mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *