De ce este bine, de fapt, să te săruți sub vâsc. Puțini sunt cei care știu adevărul

Vâscul este o plantă cunoscută în folclorul european ca fiind ”creanga de aur” și este considerată un simbol al sărbătorilor de iarnă, însă puțini știu de ce este bine, de fapt, să te săruți sub vâsc. 

Potrivit tradiției, vâscul este considerat simbolul curățeniei spirituale, al armoniei și al dragostei. Așa cum este obiceiul, vâscul aduce noroc și abundență dacă estea agățat deasupra ușii de la intrare a casei.

De ce este bine, de fapt, să te săruți sub vâsc

Vezi și: FUEGO A FURAT STARTUL CRĂCIUNULUI! + INTERVENȚIA MAMEI LUI! MOMENTUL CARE L-A FĂCUT PE CÂNTĂREȚ SĂ ÎMPODOBEASCĂ BRADUL: ”MĂ UITAM PE PERETE ȘI…”

Totodată, la noaptea dintre ani, obiceiul spune că cei care se sărută sub vâsc vor avea parte de fericire în cuplu și iubire tot anul. Se crede că fetele care rămâneau nesărutate, aveau ghinion în dragoste tot anul și era posibil chiar să rămână necăsătorite.

Acestea nu sunt singurele legend legate de vâsc. În alte tradiții se spune că vâscul este o plantă renumită pentru puterea pe care o are asupra celor care sunt certați. Dacă două persoane sunt certate și se întâlnesc sub vâsc, dușmănia dintre ele dispare.

Vezi și: POVESTEA EMOŢIONANTĂ A MĂTURĂTORULUI CĂRUIA I-A FOST RUŞINE SĂ PARTICIPE LA SERBAREA FETIŢEI LUI. VA PRIMI UN APARTAMENT SOCIAL, IAR OAMENII AU DONAT PENTRU EL ZECI DE MII DE LEI

Obiceiul sărutului sub vâsc a rămas și se respectă încă în multe țări și culturi. În unele locuri se practică în ziua de Crăciun, dar și în ziua de Revelion.

De altfel, toate beneficiile vâscului rămân valabile atâta timp cât bobițele râmân albe. În momentul în care vâscul se usucă și bobițele albe încep să cadă, se crede că toate efectele sale benefice dispar.

Vezi și: TOP 15 CELE MAI CIUDATE TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE SĂRBĂTORI, DIN LUME. N-O SĂ-ȚI VINĂ SĂ CREZI CE FAC NEMȚII SAU UCRAINENII ÎN ZIUA DE CRĂCIUN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *