David Popovici, finală pe podimul de la Melbourne. ”Racheta României” a obținut medalia de argint în proba 200 de metri liber

O nouă performanță pentru David Popovici. Supranumit ”Racheta României”, acesta a terminat Campionatul Mondial de la Melbourne pe locul doi în finala probei 200 de metri liber. 

După ce a intrat în finală cu cel de-al șaptele loc, sportivul român a terminat Campionatul Mondial de Nataţie în bazin scurt, de la Melbourne pe locul doi. La proba de 200 de metri liber, David Popovici a terminat cursa cu timpul de 1.40.79, urmat de britanicul Tom Dean care a terminat pe locul 3 cu timpul de 1:40,86.

Vezi și: CE RITUAL ARE DAVID POPOVICI ÎN FIECARE SEARĂ, ÎNAINTE SĂ DOARMĂ: „LA UN MOMENT DAT, MA SATUR”

Medalia de aur i-a revenit sud-coreeanului Hwang Sun Woo care a obținut un nou record al competiției cu timpul 1:39,72.

David Popovici, cel mai bun înotător al anului 2022

Moment istoric pentru David Popovici. Sportivul român a fost desemnat de revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicaţie din lume dedicată nataţiei, drept cel mai bun înotător al anului 2022. Este prima oară în istorie când un înotător român primește o astfel de nominalizare.

Anul 2022 a fost unul extraordinar pentru cel cunoscut deja ca „Racheta românească”, iar data de 20 iunie 2022 e una specială: este ziua în care, la doar 17 ani, David a devenit primul campion mondial la natație în bazin mare, ce provine din România, potrivit Prosport.

Vezi și: O NOUĂ REUȘITĂ PENTRU DAVID POPOVICI! S-A CALIFICAT ÎN FINALA PROBEI DE 400 METRI LIBER, LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE LA ROMA. ARE LOC ASTĂZI, DE LA ORA 19:53

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *