Daea, întrebat cum va reacţiona când se va întâlni cu omologul austriac: O să mă uit în ochii domniei sale / Am un spaţiu mai redus de interpretare, dar gestul ne deranjează

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că are „un spaţiu mai redus de interpretare” pentru că nu are expertiză să prindă „toate nuanţele”, dar gestul făcut de Austria, care a votat împotriva intrării României în Schengen este „deranjant”. El i-a îndemnat pe românii care vor să meargă la schi „să stea în perimetrul acesta al interesului statal pe care îl avem”.

Petre Daea, ministrul AgriculturiiFoto: Agerpres

Daea a fost întrebat, sâmbătă, la Antena 3, ce îi va transmite omologului său austriac cu care se va întâlni la Bruxelles, după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen, răspunzând: „Nu voi folosi acest prilej pentru a muştrului pe cineva, dar cu siguranţă îi voi strânge mâna şi o să mă uit în ochii domniei sale şi voi spune ceea ce merită să fie spus şi anume că întreaga Românie este consternată de această măsură pe care a luat-o Austria şi din acest punct de vedere am ocazia să transmit ceea ce simt ca om, ca român şi din acest punct de vedere nu voi avea nicio rezervă”.

Chestionat dacă va mai merge la schi în Austria sau dacă va renunţa la un cont într-o bancă cu capital austriac, Petre Daea a răspuns: „Nu practic acest sport. Dar chiar dacă l-aş practica, nu m-aş duce pentru că nu am cunoscut încă în întregime ţara pe care vreau să o cunosc şi îi îndemn pe toţi să cunoască România şi să stea în perimetrul acesta al interesului statal pe care îl avem”.

El a mai spus că are „un spaţiu mai redus de interpretare” pentru că nu are expertiză să prindă „toate nuanţele”, dar gestul făcut de Austria, care a votat împotriva intrării României în Schengen este „deranjant”:

  • „Eu nu am expertiză în domeniu să prind toate aceste nuanţe. Eu am un spaţiu mai redus de interpretare, dar pot spune că gestul pe care l-a făcut Austria ne deranjează şi e firesc să ne deranjeze ştiind ce efort am făcut de-a lungul vremii şi cât de mult am contribuit la solidaritatea europeană, iar ultimele acţiuni ale României referitor la război ne demonstrează că România este într-un spaţiu al înţelegerii europene şi trebuie să rămânem aici. Ş toţi trebuie să acţionăm astfel încât să fie bine pentru Europa, dar şi pentru România.
  • Eu nu am stat niciodată cu capul plecat şi nici voi sta niciodată”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *