„Cutia milei” cu POS contactless, într-o biserică din Cluj-Napoca. Cum a reacționat un enoriaș când a văzut grozăvia

Suntem la finalul anului 2022 și lucrurile evoluează rapid. Majoritatea oamenilor au renunțat să mai folosească bani cash, iar acum plățile se fac cu cadrul. Așa că, o biserică din Cluj a ținut pasul cu evoluția tehnologică și a venit cu o idee inedită: „Cutia milei” cu POS contactless.

Noua invenție a apărut la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Cluj. Aici, preoții s-au adaptat rapid și au vrut să se asigure că fiecare credincios are la dispoziție toate modalitățile prin care să doneze, așa că acum scuza „Nu am bani cash” nu mai poate să fie valabilă.

Mai exact, enoriașii pot face donații cu cardul. Noua cutia a milei a fost filmată de un clujean, iar videoclipul a ajuns în mediul online și a devenit viral.

„La Cluj donezi la biserică cu cardul”, a scris Szilárd Tóth, bărbatul care a publicat filmulețul.

Internauții au fost surprinși să vadă „Cutia milei” cu POS contactless, iar reacțiile au curs în laț. Mulți s-au amuzat pe seama situație, iar alții au aplaudat ideea.

„Și mai auzi pe unii preoți că tehnologia e unealta necuratului”; „Venirea e aproape pe zi ce trece”;„Primește și bitcoin?”; „Să înțeleg că e setat și prețul?”; „Mie mi se pare o idee foarte bună”, sunt câteva din comentariile internauților.

De asemenea, unul dintre internauți a precizat că în momentul în care filmare a fost realizată, la biserica „Sfântul Mihail” avea loc un concert caritabil și o strângere de fonduri a fost organizată.

(CITEȘTE ȘI: IMAGINILE CARE AU DEVENIT VIRALE. UN PREOT DIN BUCUREȘTI, SURPRINS DE CAMERELE DE LUAT VEDERI ÎN TIMP CE SCOTEA BANI DIN CUTIA MILEI, CU AJUTORUL UNUI UMERAȘ)

Cutia milei a fost furată

În urmă cu doar câteva luni, cutia milei de la biserica ”Sfântul Mihail” a fost furată. Totul s-a întâmplat în luna august a acestui an. Un bărbat în vârstă de 31 de ani a reușit să sustragă toți bani, însă a fost repede prins de către autorități.

„La data de 28 august, în urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Brașov.

Activitățile sunt continuate sub supravegherea unității de parchet competente, pentru administrarea întregului probatoriu și luarea măsurilor legale care se impun”, transmitea la vremea respectivă IPJ Cluj.

(VEZI ȘI: O ROMÂNCĂ, ÎN VÂRSTĂ DE 36 DE ANI, A FOST ARESTATĂ DUPĂ CE A FURAT DIN CUTIA MILEI. CE METODĂ INGENIOASĂ AVEA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *