Cum a afectat războiul din Ucraina prețul carburantului. Cât costă acum un litru de benzină în SUA

Prețul combustibilului s-a modificat considerabil anul acesta din cauza războiului care a izbucnit între Rusia și Ucraina, la finalul lunii februarie. Mulți români s-au temut că nu vor mai avea bani suficienți pentru a-și putea face plinul la mașină, însă, nu sunt singurii. Și Statele Unite ale Americii au avut probleme din această cauză.

România a avut parte de o schimbare dramatică a prețului combustibilului, după ce pandemia și războiul început de Rusia au lovit în plin economia multor țări. În primăvara acestui an erau cozi imense la benzinării, mai ales după ce s-a anunțat că va crește prețul combustibilului, mai mult decât ar fi trebuit.

VEZI ȘI: Lovitură pentru buzunarele românilor! Iar se scumpesc carburanții. Cât costă un litru de benzină și motorină în București, Timișoara și Cluj

Cât costă în prezent un litru de benzină în SUA

Războiul din ultimele luni a provocat o mulțime de schimbări considerabile. Totuși, SUA anunță faptul că prețul combustibilului a scăzut destul de mult în ultima perioadă, media fiind coborâtă în ultima lună, mai mult decât s-ar fi așteptat oricine.

Dacă ar fi să ne luăm după datele furnizate de presa internațională, se pare că prețul unui galon de benzină (3,8 litri) din SUA a ajuns în această săptămână la 3,47 dolari, cu 12 cenți mai ieftin decât prețul pe care îl avea în momentul în care a început războiul dintre Rusia și Ucraina. Această schimbare este considerată un cadou de Crăciun, în avans.

CITEȘTE ȘI: Câți lei a ajuns 1 litru de motorină standard în București. În care benzinărie este cel mai ieftin

Totuși, Statele Unite ale Americii nu au scăpat de scumpirile gazelor și a carburantului în primele luni de război. Au existat creșteri substanțiale care au fost resimțite destul de mult de cetățenii americani. Motivul pentru care s-a ajuns la o scădere atât de semnificativă a prețului este faptul că nu au existat întreruperi ale fluxului de petrol din Rusia chiar atât de mari pe cât se așteptau oficialii americani. De asemenea, au fost puse la dispoziție și câteva dintre rezervele de stat deținute până în prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *