Crematoriile din China nu mai fac față în timp ce COVID se răspândește

Crematoriile din orașele din China se străduiesc să facă față unui aflux de cadavre pe fondul extinderii epidemiei de COVID-19, potrivit rapoartelor mass-media, în timp ce autoritățile se străduiesc să instaleze paturi de spital și să construiască clinici pentru depistarea bolii, potrivit AFP și Al Jazeera.

Coronavirus în ChinaFoto: Andy Wong / AP / Profimedia

Crematoriile din orașele Beijing, Chongqing și Guangzhou au declarat marți pentru agenția de știri AFP că sunt mult mai aglomerate decât în mod normal, iar una dintre instalații a raportat că nu mai are spațiu pentru cadavre.

Dar agenția de presă a declarat că nu a fost posibil să se stabilească dacă creșterea numărului de decese are legătură cu COVID-19, personalul refuzând să răspundă la întrebări.

În capitala Beijing, gărzile de securitate au fost văzute patrulând la intrarea unui crematoriu desemnat pentru COVID-19, unde mai mult de o duzină de vehicule așteptau să intre.

Întârzierile la intrarea în crematoriu au fost evidente, a precizat AFP, un șofer aflat în fruntea cozii declarând agenției de presă că a așteptat deja câteva ore.

În Chongqing – un oraș de 30 de milioane de locuitori, unde autoritățile au îndemnat săptămâna aceasta persoanele cu simptome „ușoare” ale COVID-19 să meargă la serviciu – un crematoriu a declarat pentru AFP că nu mai avea spațiu pentru a păstra cadavrele.

„Numărul cadavrelor ridicate în ultimele zile este de multe ori mai mare decât înainte”, a declarat un angajat care nu și-a dat numele. „Suntem foarte ocupați, nu mai există spațiu de depozitare la rece pentru cadavre”, a adăugat acesta.

Când a fost întrebat dacă decesele au legătură cu COVID-19, personalul a declarat pentru AFP că trebuie să îi întrebe pe „liderii responsabili”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *