Conservă de ton cu sistem de protecție antifurt, într-un supermarket din Cluj. Câți lei costă, de fapt

Anul 2022 nu a fost unul prea bun. Valuri de scumpiri a adus disperare printre români, iar unii chiar recurg la gesturi extreme pentru a mai face economii. Puterea de cumpărare a oamenilor a scăzut, iar furturile s-au intensificat. Așa că în magazine, multe dintre produs au fost protejate de către comercianți cu sistem de protecție antifurt.

Recent, un clujean a devenit viral, după ce le-a arătat internauților situația tragică dintr-un magazin. Acesta a observat că multe produse au fost protejate de către comercianți cu sistem de protecție antifurt, chiar și o banală conservă de ton, ce are un preț de 18 lei. Se pare că prețurile ridicat i-au determinat pe unii dintre români să renunțe la scrupule și să fure.

În ultima perioadă tot mai multe magazine își baricadează produsele cu sisteme de protecție antifurt. Cum sărbătorile se apropie, toată lumea își dorește să aibă pe masă cât mai multe produse, însă bugetul în acest an este redus. Așa că mulți dintre cei care nu își permit mare lucru pentru masa de Crăciun s-au reorientat și au început să fure din magazine.

Conserva de ton dintr-un magazin din Cluj

(CITEȘTE ȘI: SCUMPIRILE SE ȚIN ÎN LANȚ! CÂT VOR AJUNGE SĂ COSTE PRODUSELE BIO DE PE PIAȚĂ)

Un nou val de scumpiri

Dacă prețurile ridicate de acum deja i-au determinat pe unii să fure, lucrurile nu se anunță mai bune nici pentru anul 2023. Se pare că un nou val de scumpiri va urma. Fondul Monetar Internațional a venit cu vești importante pentru toți românii. La începutul anului viitor prețurile vor exploda. În 2022 prețurile au crescut de la 9,3%, la 13,3% pentru toate produsele și se prevede o modificare majoră și în 2023, valoarea produselor ajungând de la un adaos de 4%, la unul de 11%. Vești bune are putea să vină abia la finalul anului 2023.

„Potrivit actualelor evaluări, rata anuală a inflației va continua probabil să mai crească spre finele anului curent, sub impactul șocurilor pe partea ofertei, dar într-un ritm vizibil încetinit.

Determinante pentru înrăutăţirea suplimentară a perspectivei apropiate a inflaţiei sunt dinamicile mai mari anticipate a fi consemnate în lunile următoare de preţurile gazelor naturale şi energiei electrice – inclusiv în condiţiile modificării caracteristicilor schemei de plafonare a preţurilor la energie electrică – precum şi de preţurile alimentelor, sub influenţa creşterii ample a cotaţiilor mărfurilor agroalimentare, pe fondul războiului din Ucraina şi al sancţiunilor instituite, dar şi al secetei prelungite şi extinse la nivel european din această vară”, a anunțat și BNR, la începutul lunii octombrie.

(VEZI ȘI: VEȘTI IMPORTANTE PENTRU ROMÂNI! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU RATA DOBÂNZII ȘI CREDITELE. ANUNȚUL FĂCUT DE BNR)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *