Ciolacu, la o zi după ce Iohannis a interzis boicotarea Austriei: Fiecare cetăţean are dreptul să reacţioneze personal

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că fiecare român are dreptul să reacţioneze personal „față de umilința” la care ne-a supus Austria după ce a blocat aderarea României la Spaţiul Schengen. Declarația președintelui PSD a fost făcută la Bacău într-o conferință de presă și are loc în contextul în care președintele Klaus Iohannis a spus că nu va exista un boicot din partea României la adresa Austriei.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

„Boicotul fiecăruia dintre noi pentru umilința la care ne-a supus Austria e cu totul altceva. Fiecare dintre noi avem dreptul, indiferent ce funcție avem sau nu avem, să reacționăm personal față de gestul făcut, repet, nu de austrieci, ci de cei care, vremelnic, la fel ca și noi, conduc acum statul austriac. Cred că am fost cât se poate de clar”, a declarat Marcel Ciolacu, la Bacău.

Liderul PSD a mai spus că statul român “este îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă” Austriei.

„Dacă decidenții conducători din Austria din acest moment au găsit de cuviință să voteze total nejustificat împotriva unei recomandări a Comisiei Europene, cea ca România, Bulgaria și Croația să adere la Spațiul Schengen, atunci cred că și statul român este îndreptățit să răspundă cu aceeași monedă, respectiv, știți foarte bine, deciziile se iau într-un consens, un vot împotrivă înseamnă un drept de veto. În continuare consider că acest lucru trebuie să-l facă statul român”, a explicat Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, într-o declarație de presă înaintea reuniunii Consiliului European, că nu va exista un boicot al statului român și al autorităților publice din România la adresa Austriei, după ce Viena a blocat aderarea țării noastre la Schengen.

„Am auzit opinii, sfaturi. Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului și al autorităților publice”, a declarat Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *