Cine este Alexia Tudose, fetița de 15 ani căreia i-au fost salvate ambele brațe amputate. Dezvăluirile uluitoare făcute de tatăl ei, după accidentul din Pașcani

Alexia Tudose a primit o nouă șansă la viață. Adolescenta în vârstă de 15 ani a fost grav rănită în urma accidentului petrecut la intrarea în Pașcani. Atunci, autocarul în care se afla s-a răsturnat. Rămăsese fără ambele mâini, însă medicii au reușit o adevărată minune: i-au replantat brațele. Tatăl Alexiei a transmis un mesaj extrem de emoționant, după ce micuța artistă a trecut prin tot acest chin. În plus, a fost reliefat și filmul tragediei din Pașcani. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Alexia Tudose este unul dintre copiii care se aflau în autocarul cu 35 de artiști din Ansamblul Folcloric din Botoșani și care s-a răsturnat în cursul zilei de vineri, 16 decembrie 2022. Se deplasau spre Slobozia, unde urmau să susțină o prestație artistică. Accidentul a fost extrem de grav. La intrarea în municipiul Pașcani, autocarul s-a răsturnat, 25 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale. Printre persoanele respective, 12 erau copii.

Vezi și ACCIDENT MORTAL PE DN2A. MEDICII NU AU PUTUT SĂ SALVEZE TOATE VICTIMELE

Miracol înainte de Crăciun, pentru Alexia: medicii i-au replantat brațele în 20 de ore

După producerea accidentului de la intrarea în municipiul Pașcani, artiștii au început să fie scoși, rând pe rând, din autocarul care se răsturnase. Unii dintre ei au scăpat teferi, cu o sperietură soră cu moartea, alții au avut o foarte mare nevoie de îngrijiri medicale. Printre aceștia se află și Alexia Tudose, o adolescentă de 15 ani care a renăscut pentru a doua oară. Intervenția a fost contra cronometru. În urma accidentului cumplit de la intrarea în Pașcani, Alexia Tudose își pierduse brațele – unul era amputat, altul devascularizat. Alături de adolescenta de 15 ani se afla și fratele ei. A avut șansă la viață. A fost extrasă și trimisă imediat spre spitalul din Pașcani.

„A fost prima extrasă la locul accidentului şi trimisă către spitalul Paşcani. Există kituri speciale pe fiecare maşină în care păstrăm membrele care au potenţial de reimplantare. În condiţii speciale, cu pungi de gheaţă speciale. Colegii care au fost imediat la faţa locului au reuşit să facă nişte garouri la nivelul bonturilor de amputaţie, astfel încât pacienta să ajungă în viaţă”, a declarat dr. Paul Nedelea, SMURD Iași.

În nici două ore, Alexia se afla la Iași, la spitalul de pediatrie, în sala de operații. Nu mai puțin de 20 de ore a durat operația efectuată de medici, pentru a-i salva brațele. Și au reușit. Adolescenta de 15 ani a primit o nouă șansă: i-au fost replantate membrele.

„A fost un succes. Am reuşit replantarea celor două membre. Noi suntem convinşi că evoluţia ulterioară va fi cu realuarea funcţionalităţii ambelor membre superioare în proporţie de 85%. Următoarea operaţie o planificăm în cursul zilei de luni, după 3-5 zile va mai urma o intervenţie de reconstrucţie a structurilor nervoase”, a transmis dr. Sidona Susanu, după operație.

Citește și ALI SPICE, CELEBRĂ PE TIKTOK, A MURIT ÎN URMA UNUI ACCIDENT RUTIER. TÂNĂRA S-A STINS DIN VIAȚĂ LA DOAR 21 DE ANI

Declarațiile emoționante ale tatălui Alexiei, după ce membrele fiicei sale au fost salvate

Familia a avut parte de un real șoc, în momentul în care s-a aflat că micuța Alexia a fost implicată în accidentul din Pașcani. Tatăl ei, Florin Tudose, se afla în Marea Britanie, în momentul în care a aflat de accident. A cerut imediat ajutor, a vorbit și cu fratele ei care i-a descris scenele groaznice.

„Este un miracol, o minune! Tot necazul care a fost s-a transformat într-o minune! Pentru acei medici….nu ştiu, ei nu sunt medici, sunt mai mult decât oameni. Vorba soţiei, îngeri!”, a spus tatăl Alexiei, arată observatornews.ro.

Tatăl Alexiei a relatat discuția cu fratele ei: „Tati, am găsit-o pe Alexia și nu respiră, nu mișcă!”

A fost crunt. Tatăl Alexiei a vorbit cu fiul său, la scurt timp după producerea accidentului. Și fratele Alexiei face parte din Ansamblul „Flori de Măr” din Botoșani, aflându-se în același autocar, cu ceilalți artiști. Tatăl a relatat dialogul dintre el și fiul lui, despre starea Alexiei.

„Mi-a spus: «Tati, am găsit-o pe Alexia şi nu respira, nu mişca! Când m-am uitat, nu avea o mână. I-am căutat mâna». A găsit mâna el. Vă daţi seama…un copil la 12 noaptea, pe un câmp, să cauţi mâna surorii tale. Am rămas şocat… Câtă maturitate la un copil aşa mic”, a povestit tatăl.

Pe rețelele de socializare, s-a făcut apel pentru donarea de sânge. Luni dimineață, mai multe persoane s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoşani, pentru a dona sânge pentru victime. În urma accidentului, 3 adulți și 4 copii se află, în continuare, internați în spital.

Cine este Alexia Tudose, fetița de 15 ani care a avut parte de un miracol

Alexia este parte a Trupei Glamour și studiază la Colegiul Național „August Treboniu Laurian“. În luna septembrie a acestui an, a împlinit vârsta de 15 ani. Chiar atunci, tatăl ei a transmis un mesaj emoționant pe internet: „Pentru mine ești și vei fi întotdeauna, indiferent de vârstă „iubirea mea cea mică”. Ești o frumusețe rară. Un suflet pur și curat. O minte perspicace. Un caracter frumos ordonat. Dumnezeu nu s-a zgârcit deloc când te-a creat”.

Sursă foto: capturi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *