„Celula copiilor”. În Herson, ar fi fost găsită o cameră în care minorii erau torturați de ruși – autorități

Autoritățile ucrainene au descoperit o cameră pe care rușii o foloseau pentru a reține și tortura copiii în timpul ocupației Hersonului, a declarat, pe 14 decembrie, Dmitro Lubinets, comisarul pentru drepturile omului din Parlamentul ucrainean, relatează Kyiv Independent.

celula in care ar fi fost torturati minori in Hersonul ocupat de rusiFoto: Captura Twitter

Potrivit mărturiilor localnicilor și altor victime ale torturii din unitate știau că minorii ucraineni au fost ținuți acolo de serviciile de securitate ruse, care au numit camera „celula copiilor”.

Copiii au primit puțină apă și aproape deloc mâncare, a spus Lubinets. Potrivit mărturiilor localnicilor, copiii au fost supuși abuzului psihologic din partea răpitorilor ruși, care le-au spus acestora că părinții lor i-au abandonat și că nu se vor mai întoarce niciodată acasă.

Un băiat de 14 ani a fost arestat și mai târziu torturat doar pentru că a fotografiat echipamentul rusesc spart, a spus Lubinets.

„Aceasta este prima oară când am înregistrat tortura copiilor”, a spus Lubinets. „Am crezut că nu se poate mai rău după Bucha, Irpin… dar chiar am dat de mai rău în Herson”.

Trupele ruse s-au retras din regiunea Herson pe malul stâng al râului Nipru, după ce ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a ordonat acest lucru pe 9 noiembrie, abandonând capitala regională cu același nume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *