Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei o cană de vin fiert. Avertismentul specialiștilor

Este perioada în care vinul fiert este băutura cel mai des consumată. Pe lângă șorici, vinul este vedeta sezonului. Însă, trebuie de știut faptul că există anumite persoane care nu pot consuma această băutură. Care e avertismentul medicilor.

Perioada sărbătorilor de iarnă nu poate fi marcată fără nelipsitul vin fiert. Indiferent că alegem să îl consumăm acasă, cu familia sau la Târgurile de Crăciun din țară, vinul fiert are multe avantaje și beneficii pentru sănătatea organismului uman. Specialiștii spun că persoanele care consumă mai mult de două pahare de vin fiert într-o zi contractează cu 44% mai puține răceli.

„În timp ce prea mult alcool poate dăuna organismului, cercetătorii sugerează că 1-2 pahare de vin roşu pe zi pot, de fapt, să aducă beneficii”, a declarat Marina Grigore, specialist în apifitoterapie, relatează Adevărul. 

Vin fiert cu scorțișoară / Caracter ilustrativ / (sursă foto: Pixabay)

(CITEȘTE ȘI: Câți lei costă un pahar cu vin fiert, o apă sau o gogoașă cu gem la Târgul de Crăciun din București. Cât scoți din buzunar pentru o oră pe patinoar)

Cine nu trebuie să consume vin fiert

Chiar dacă are multe beneficii, vinul roșu nu poate fi consumat de oricine, în ciuda faptului că este bun pentru organism. Persoanele care prezintă un nivel ridicat de trigliceride, cei care suferă de migrene, persoanele care încearcă să slăbească şi femeile gravide nu ar trebui să consume des această băutură, pentru că le va dăuna sănătății.

„Vinul conţine calorii goale, care pot duce la creşterea în greutate. Consumul excesiv de alcool este asociat cu efecte negative asupra sănătăţii, ce includ creşterea riscului de cancer, boli hepatice, amplificarea presiunii sangvine, insuficienţă cardiaacă şi dependenţă”, a mai explicat Marina Grigore, specialist în apifitoterapie, potrivit sursei menționte anterior.

(Vezi și: Cât costă 2 mici şi un pahar de vin fiert la Terasa Obor, de 1 decembrie 2022? Ploaia nu i-a speriat pe pofticioşi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *