Câți bani a strâns Pink Floyd cu primul single al formaţiei după 28 de ani. Suma va fi donată Ucrainei

​Trupa rock Pink Floyd a anunțat sâmbătă că a strâns 600.000 de dolari pentru Ucraina cu piesa Hey Hey Rise Up, lansată în luna aprilie.

Pink Floyd a strâns bani pentru UcrainaFoto: Captură video

Bani strânși de legendara trupă rock vor fi donate mai multor organizații de caritate din Ucraina.

Pink Floyd a lansat un nou single înregistrat, „Hey Hey Rise Up”, în luna aprilie, iar solist nu a fost David Gilmour, ci un cântăreţ ucrainean, a cărui voce a capella dintr-o postare pe Instagram filmată în Piaţa Sofiyskaya din Kiev a fost pusă pe muzica legendarei trupe.

Muzica noului cântec a fost înregistrată pe 30 martie de membri formaţiei Gilmour şi Nick Mason, alături de basistul Guy Pratt şi Nitin Sawhney la clape. Roger Waters, care a părăsit gurpul la mijlocul anilor 1980, nu a participat.

„Hey Hey Rise Up” este „prima compoziţie originală nouă pe care au înregistrat-o împreună ca trupă de la „The Division Bell” din 1994”.

Solistul este Andrii Horolski din trupa ucraineană BoomBox. Vocea sa a fost preluatădintr-un videoclip de pe Instagram pe care l-a postat la scurt timp de la începutul invaziei, în care interpretează un cântec de protest din perioada Primului Război Mondial, „The Red Viburnum In The Meadow” care a revenit în atenţie în contextul invaziei ruse în Ucraina. Versul final al cântecului se traduce prin „Hei, hei, ridică-te şi bucură-te”.

Formaţia s-a retras de la sfârşitul anilor ’90, deşi un album instrumental, „The Endless River”, a apărut în 2014.

Interesul lui Gilmour de a readuce trupa în atenţie este şi personal: are o noră ucraineană şi nepoţi.

Gilmour a spus la momentul lansării că scopul noului single Pink Floyd este de a „strânge fonduri pentru organizaţii umanitare şi de a ridica moralul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *