Cât cheltuie românii pe carnea pentru masa de Crăciun. Prețurile la alimente au explodat

Mai sunt câteva zile până la Crăciun, iar românii care nu și-au finalizat toate pregătirile au de scos bani frumoși din buzunar. Prețurile la alimente sunt mult mai scumpe în această perioadă, iar asta înseamnă cheltuieli și mai mari pentru cei care nu-și permit să-și acopere tot strictul necesar.

Sărbătorile vin cu pași repezi, iar mulți români au intrat deja în febra cumpărăturilor. Majoritatea dintre cei care nu s-au pregătit pentru masa de Crăciun și au lăsat totul pe ultima sută de metri, trebuie să se aștepte la ce e mai rău. Și nu pentru că riscă să găsească rafturile goale în supermarketuri, ci pentru că trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar, pentru a face toate cumpărăturile necesare pentru masa de Crăciun. O adevărată provocare pentru mulți dintre români, care abia fac față cheltuielilor pentru strictul necesar.

Carnea este nelipsită de pe masa de Crăciun a multor români, însă aceasta este mult mai scumpă în perioada aceasta. Comercianții estimau o creștere de preț încă din luna noiembrie a acestui an și se așteptau ca prețul cărnii să fie aproape dublu în această perioadă.

Prețul cărnii a crescut, înainte de Crăciun / foto: Pixabay

(CITEȘTE ȘI: Focar de pestă porcină în Capitală. Ce măsuri au luat autorităţile)

Care este prețul cărnii, înainte de Crăciun

Dacă înainte de sărbători, prețul cărnii era în jumătate cât este acum, în această perioadă, ei bine, pentru prepararea cârnaților de casă, prețul ingredientelor necesare ajunge și până la 700 de lei.

„Am dat cam 600-700 de lei. Una peste alta, este mult mai ieftin.  S-a luat la promoţie, carnea era 15-16 lei şi era super. Am luat-o din timp, că acum e scump”, a spus Ștefan Murlică, pentru observatornews.

Cei care aleg preparatele gata făcute trebuie să știe că vor scoate și mai mulți bani din buzunar, chiar dacă nu mai au atât de multă bătaie cu pregătirea acestora.

„Din toată câte un pic, după buget. Mai cumperi şi gata făcute, mai cumperi şi carnea să le faci acasă, dar îţi ia timp”, a spus o cumpărătoare, pentru sursa menționată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *