Cât a ajuns să coste un brad natural, înainte de Crăciun. Câți bani trebuie să scoată românii din buzunar

Cei care nu și-au făcut toate cumpărăturile pentru sărbători, trebuie să fie pregătiți să scoată bani frumoși din buzunare, pentru a finaliza întreaga listă de cumpărături. Prețul unui brad a ajuns să fie mai mare cu 10-15% față de anul trecut. Cu cât se vinde unul, acum.

Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai agitată de an. Piețele sunt pline de brazi, magazinele sunt decorate în specificul sărbătorilor de iarnă, iar Târgurile de Crăciun își așteaptă vizitatorii și clienții. Fiecare dintre noi suntem prinși în febra cumpărăturilor, în această perioadă. Prețurile au explodat de sărbători, iar cei care sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile trebuie să se aștepte la prețuri aproape duble.

Cât a ajuns să coste un brad natural înainte de Crăciun

Comercianții din piețe spun că vânzările sunt foarte slabe și se plâng de faptul că vor putea rămâne cu brazii în depozite. Nu au vândut nici măcar pe jumătate cât au vândut anul trecut, în aceeași perioadă. Oamenii nu se îngrămădesc la cumpărat, iar cei care îi mai salvează pe comercianți sunt angajații instituțiilor.

Scumpirile de pe tot parcursul anului i-au afectat pe români, iar mulți dintre ei nu-și mai permit să cumpere un brad natural, mulți mizând pe cei artificiali, pe care fie îi au din alți ani, fie îi cumpără la prețuri mai mici decât pe cei naturali. Este și sfatul specialiștilor, de altfel, și anume ca românii să investească într-un brad artificial, asta pentru că poate fi folosit pe termen lung și nu va fi nevoie să cheltuiască atât de mulți bani în fiecare an.

Brad împodobit / caracter ilustrativ / foto: Instagram

(CITEȘTE ȘI: Cazare de 7.700 RON pentru 2 nopți, de Revelion, în Mamaia. În Eforie Nord e și mai scump. Cât costă)

Astfel, în această perioadă, prețul unui brad pornește de la 100 de lei minim, și poate ajunge la câteva sute de lei. Pentru cei care vor ceva mai deosebit, brazii argintii în ghiveci pot fi cumpărați la prețuri între 800 și 1.000 de lei, scrie Antena 3. 

(VEZI ȘI: Vrei să mergi în vacanță în Laponia? Cât te costă un sejur de 4 zile în țara lui Moș Crăciun)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *