Care sunt cei mai des întâlniți aditivi în bomboanele de Crăciun?

Bomboanele de Crăciun conțin până la 70,3% zaharuri din glucide pentru 100 de grame de produs, conform InfoCons, care a realizat un studiu comparativ pentru acest tip de bomboane cu ciocolată.

Bomboane de pom de CrăciunFoto: Hotnews

În acest studiu, au fost analizate 26 produse diferite, iar rezultatele au fost:

Din punct de vedere al aditivilor alimentari, valorile găsite au fost între 1 și 3 aditivi alimentari, potrivit InfoCons. Care sunt cei mai des întâlniți aditivi în bomboanele de Crăciun?

  • E 476 – Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi emulgator , obţinut din poliglicerol şi ulei din arborele de ricin. Se utilizează în special în produse de cofetărie pe bază de cacao şi ciocolată, în emulsii şi paste tartinabile cu conţinut de până la 41% grăsime şi în sosuri pentru salate.
  • E 1103 – Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi agent de legare. Este o enzimă care produce descompunerea zahărului (sucrozei) în fructoză şi glucoză, de obicei sub formă de sirop de zahăr invertit. În mod natural, invertaza este sintetizată de albine, care o folosesc pentru a produce mierea din nectar. Pentru uz alimentar, invertaza se obţine din drojdii. Se utilizează în unele produse fine de ciocolată, cât şi în unele produse fine de cofetărie sau patiserie, conform cantităţilor prevăzute de reţete.
  • E 202 – Sorbatul de potasiu sau E202 este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor. Pentru uz industrial se obţine prin procedee chimice, fiind sarea de potasiu a acidului sorbic E 200.

Din punctul de vedere al zaharurilor din glucide, produsele au înregistrat cantități până la 70,3g per 100g. Valoarea energetică de kcal/100g ajunge până la 590 kcal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *