Lider de Opinie – Stiri din Dambovita

Trimite știrea ta 0735240250 redactie@liderdeopinie.ro

Polițist la datorie! Bravo, Sorin!

3 min read

Tânărul care a filmat întreaga scenă petrecută în Găești, cu familia care și-a lăsat copilul în mașina care s-a încuiat cu micuțul înăuntru, are numai cuvinte de laudă la adresa polițiștului care s-a ocupat de caz.

Tânărul agent, Sorin Mihalache, de la Poliția Găești, a gestionat foarte bine situația, fiind și cel care a reușit să îl liniștească pe copil.

După apariția imaginilor în presă, nemulțumită, familia copilului l-a apostrofat pe cel care a filmat. Acesta a explicat că a filmat doar pentru a atrage atenția asupra acestui tip de situație, care putea deveni periculoasă pe fondul caniculei. În cazul de la Găești, părinții au spart geamul mașinii pentru a scoate copilul.

“Care e diferența dintre SERVICIU și DATORIE?
În cazul recent mediatizat despre copilul rămas blocat într-o mașină, unul din polițiștii sosiți la incident a fost cel care a soluționat totul foarte prompt, fără traume emoționale cauzate micuțului.
Dacă polițistul ar fi fost venit doar la SERVICIU, încropea repede ceva de o amendă, și nu l-ar fi interesat prea mult copilul.
In schimb, polițistul venit la DATORIE, s-a asigurat în primul rând că acel copil nu mai plânge, nu mai este speriat, și, cel mai important lucru, i-a explicat unui copil de doi ani că adulții urmează să-l elibereze foarte repede, iar el nu trebuie să se panicheze dacă va auzi lovituri in geam.
Omul este un exemplu de profesionalism pentru mine, un AȘA DA într-o lume în care tot mai mult vedem cazuri de AȘA NU. E mare lucru să ai nu doar puterea legii de partea ta, ci și PUTEREA EXEMPLULUI, să dovedești că în primul rând ești în slujba cetățeanului, spre ajutorul societății, iar nu doar un simplu executant fără compasiune, un purtător de caschetă despre care cântă Paraziții.
O să-l vedeți prin oraș atât pe el cat și pe colegii săi, toți spre ajutorul cetățenilor din zonă. Salutați-i măcar, in semn de respect, pentru că au intervenit UMAN într-o situație în care s-ar fi putut rezuma la a rămâne doar birocratici.
Respect Sorin Mihalache”
a scris pe Facebook, Liviu Lazăr, tânărul care a filmat scena.

Citește și: Vremea se strică din nou! Cod Galben în Dâmbovița

Poilițistul i-a raspuns tot în mediul on line, acolo unde intervenția sa a fost apreciată de internauți: “Va multumesc pentru apreciere! Ma bucur ca acel minunat baietel acum este bine! Iubesc ceea ce fac si dincolo de a fi politist sunt om, un om care in functie de situatie poate fi judecator, psiholog, arma pentru mentinerea ordinii publice, pentru educatie rutieră !
Nu ma aflu in trafic doar pentru a sanctiona, sunt acolo si pentru a informa, pentru a ajuta, iar daca in unele situatii trebuie sa iau o unealta metalica de la cineva pentru a pune presiune pe altcineva sa sparga un geam auto, o fac , daca trebuie sa transmit unui baietel starea de siguranta, nu de panica, o fac, miza acestui lucru o reprezinta salvarea unui copilas ! La situatii complicate, masuri creative 😁 !
Sa ne vedem cu bine!” a scris agentul de poliție.

 

Print Friendly, PDF & Email
Distribuie articolul
Copyright © All rights reserved. | Designed by SYSLOG.