Lider de Opinie – Stiri din Dambovita

Trimite știrea ta 0735240250 redactie@liderdeopinie.ro

DÂMBOVIȚA: Munca “la negru” rămâne o problemă

1 min read

COMUNICAT DE PRESĂ – ACTIVITATE OCTOMBRIE 2019

În cursul lunii octombrie 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 104 controale în urma cărora 8 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 403.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată și lipsa evidenței orelor prestate de salariați.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 25 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare pentru 5 angajatori din domeniile de activitate: construcții, alimentație publică, comerț, fabricare construcții metalice.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 82 controale efectuate, 184 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 82 angajatori sancționați, 188 sancțiuni contravenționale aplicate.

 

 

Inspector şef

Marius Lixandru

Print Friendly, PDF & Email
Distribuie articolul
Copyright © All rights reserved. | Designed by SYSLOG.