Blackout în România? Anunțul făcut de Nicolae Ciucă: „Sunt măsuri discutate la nivelul întregului sistem energetic…”

Mulți români s-au întrebat în ultima vreme cât de afectată este țara noastră de criza energetică și care sunt șansele să se confrunte cu niște situații limită. Premierul Nicolae Ciucă a vorbit recent pe tema acestui subiect și totodată a explicat dacă există vreun risc de pene de curent sau chiar un blackout masiv la nivel naţional în această iarnă.

Joi seară, premierul Nicolae Ciucă a declarat, în cadrul unui interviu, faptul că șansele ca România să se confrunte cu o pană de curent totală sunt foarte mici. De asemenea, premierul a încercat să îi liniștească pe români și a explicat că a luat măsuri în cazul în care acest lucru s-ar întâmpla. Concret, acesta s-a asigurat că alimentarea cu energie electrică va fi reluată într-un timp cât mai scurt.

CITEȘTE ȘI: RAȚIONALIZARE CA PE VREMEA LUI CEAUȘESCU. ŢARA CARE VA INTRA ÎN BLACKOUT LA IARNĂ

Premierul Nicolae Ciucă: „Sunt măsuri discutate la nivelul întregului sistem energetic…”

„Pentru România e foarte, foarte puţin probabil să se întâmple un astfel de moment. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, dar probabilitatea de a intra într-un blackout, adică într-o pană de curent totală, este foarte, foarte mică.

Chiar şi dacă ar fi să se întâmple chestiunea aceasta, sunt măsuri discutate la nivelul întregului sistem energetic, astfel încât să putem relua alimentarea cu energie electrică în timp foarte scurt. (…) Sunt aspecte foarte bine discutate, coordonate la nivelul Guvernului cu toate instituţiile implicate în tot ce ţine de domeniul energetic şi de domeniul de situaţii de urgenţă”, a declarat liderul PNL pentru RTV.

De asemenea, prim-ministrul a spus că s-au luat măsuri și la nivel național pentru ca reţeaua existentă să fie dublată cu generatoare. În ceea ce privește gazele naturale, acesta a spus că România a intrat în perioada de iarnă cu peste 3 miliarde de metri cubi în depozite şi a dat asigurări că nu vor exista probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *