Avertizare ANM! Vreme capricioasă în toată țară. Ploile și ninsorile își fac apariția în mai multe regiuni

Administrația Naționale de Meteorologie anunț că vremea o să fie una destul de capricioasă în următoarea perioadă, chiar și de sărbători. În unele regiuni, temperaturile din termometre încep să scadă, iar ploile și ninsorile își vor face apariția. Există însă și regiuni unde vremea o să fie ceva mai blândă, iar temperaturile înregistrate o să fie mai mari față de normalul acestei perioade.

Potrivit ANM, vremea începe să se schimbe în nordul și vestul țării. Aici temperaturile încep să scadă. La munte precipitațiile mixte își fac apariția, iar în restul teritoriului vor apărea ploi abundente. Mai mult, meteorologii au emis un cod galben de intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală 55…65 km/h.

Nordul, vestul și centrul țării se vor confrunta cu o vreme rece și este posibilă apariția ninsorilor. În restul teritoriului se vor semnala precipitații. În sudul și estul țării vremea o să fie ceva mai blând, iar temperaturile din termometre se vor situa peste valorile specifice acestei perioade.

(CITEȘTE ȘI: UN VAL DE AER POLAR AJUNGE ÎN ROMÂNIA! VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL, IAR TEMPERATURILE SCAD SIMȚITOR)

Prognoza meteo pentru Crăciun

Pentru săptămâna viitoare se anunță temperaturi oscilante. Valorile maxime se vor încadra între 1-13 grade Celsius. Ceva mai cald o să fie în zona Dobrogei. Temperaturile minime se vor încadra între – 5 și 3 grade Celsius. De asemenea, se anunță condiții de ceață în mai multe regiuni și ploi ce se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Însă, de Crăciun ninsoarea este scoasă din calcul și înlocuită cu precipitații abundente. În cea mai mare parte a țării sunt anunțate precipitații bogate, iar acestea vor dura până la Revelion. Temperaturile cresc și ele în preajma Crăciunului.

„Valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei, exceptând nord-estul țării, unde vor fi apropiate de normal. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 14 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade. Pe alocuri, mai ales pe timpul nopților și dimineților, va fi ceață”, precizează meteorologii.

(VEZI ȘI: PROGNOZA METEO! CUM O SĂ FIE VREMEA DE SĂRBĂTORI. PENTRU CE TREBUIE SĂ SE PREGĂTEASCĂ ROMÂNII DE CRĂCIUN ȘI REVELION)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *