Autoritățile sunt în alertă! Un deținut de la Penitenciarul Jilava care primise permisiunea de a părăsi temporar unitatea nu s-a mai întors

Gabriel Alexandru Panciș este numele unui deţinut de la Penitenciarul Jilava, care primise permisiunea de a ieşi din unitate, dar, acum este căutat de poliție, deoarece nu s-a prezentat, la ora stabilită, în detenţie.

Bărbatul are vârsta de 31 de ani și era condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie calificată şi executa pedeapsa în regim deschis, conform Agerpres.

VEZI ȘI: Adevărul despre certificatul de revoluționar deținut de Alexandru Arșinel: „Nu a primit niciun act”

Deținutul avea permisiune de ieșire şi nu s-a mai întors în detenţie, la ora stabilită anterior

„Vă informăm că miercuri, 21.12.2022, la ora 18,00, s-a constatat că deţinutul Panciş (fost Rotaru) Gabriel Alexandru, în vârstă de 31 de ani, condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru infracţiunea de tâlhărie calificată, nu s-a întors din permisiunea ieşirii din penitenciar la ora stabilită. Facem precizarea că acesta este clasificat la regimul deschis”, au transmis reprezentanții Penitenciarului București-Jilava.

Autoritățile au început să efectueze demersurile necesare în vederea prinderii deținutului.

„Au fost dispuse măsuri specifice precum alarmarea personalului unităţii, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Menţionăm că neprezentarea din permisiunea ieşirii din penitenciar la ora stabilită este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul penal, cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”, au mai specificat reprezentanții penitenciarului.

CITEȘTE ȘI: Alimentul interzis în închisoare. Nu o să-ți vină să crezi ce nu au voie să primească deținuții

Semnalmentele deținutului Gabriel Alexandru Panciș

Tânărul pușcăriaș are înălțimea de 1,89 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, față ovală, ten măsliniu, păr roșcat ondulat, tatuaje pe ambele brațe vizibile până în zona degetelor, iar la momentul părăsirii penitenciarului purta tricou gri, hanorac negru, jeans de culoare neagră cu rupturi în zona genunchiului și pantofi sport negri, au precizat reprezentanții penitenciarului București-Jilava.

Persoanele care pot oferi informaţii despre individul căutat sunt rugați să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Bucureşti-Jilava, la numerele 021.457.01.81, 021.457.01.82 sau 021.457.01.84.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *