Anunțul momentului pentru români! Se dau 1.200 de lei de persoană de la stat

Este anunțul momentului! Se dau 1.200 de lei de persoană de la stat. Proiectul este aprobat de Guvernul României. Care sunt condițiile de obținere a banilor, dar și cine poate accesa ajutorul. 

Ajutorul de la stat se adresează crescătorilor de porci de procuție din rasele Bazna și Mangalița. Proiectul a fost aprobat la începutul lunii martie și s-a stabilit un ajutor în valoare de 1.200 de lei de scroafă/an cu condiția comercializării a minimum 4 purcei de la o scroafă/an, cu o greutate de minim 8 kg de fiecare scroafă, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Vezi și: TOȚI ȘOFERII CARE AU ASTA ÎN MAȘINĂ VOR PRIMI AMENDĂ DE 2.900 DE LEI. MULȚI NU ȘTIU ASTA

„Prin actul normativ se continuă sprijinul acordat crescătorilor de animale din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru a-şi creşte numărul de animale de reproducţie cu scopul majorării efectivelor de porci din aceste rase la nivel naţional”, se arată în comunicat.

Ajutorul de 1.200 de lei este destinat producătorilor agricoli PFA, II și IF, societăților agricole, crescătorilor de porci de producție din rasele Mangalița și Bazna, dar și persoanelor juridice.

Bani de la stat pentru crescătorii de porci români

Dat fiind faptul că aceste rase de porci sunt mult mai greu de crescut și presupun alte costuri de întreținere, ccopul programului este de a stimula creșterea porcilor din rasele Mangalița și Bazna. Cererile de înscriere în program se vor depune de către fermieri la Direcțiile pentru Agricultură Județene, până la data de 30 iunie 2023. Totodată, cererile de plată și documentele se depun până la data de 22 decembrie 2023, inclusiv.

Condițiile pentru care fermierii vor putea beneficia de bani sunt următoarele:

  • să dețină ferme autorizate/înregistrate sanitar-veterinar
  • să dețină scroafe din aceste două rase de porci și să fie înscrise în registrul genealogic în secţiunea principală la data depunerii cererii de înscriere identificate şi înregistrate în Baza Naţională de Date (BND)
  • registrul exploateției să fie actualizat și înregistrat
  • creșterea a minimum 4 purcei de la o scroafă/an, cu o greutate de minim 8 kg
  • să menţină numărul de scroafe cu care s-au înscris în program până la data de 15 decembrie 2023, inclusiv

Vezi și: LA CE VÂRSTĂ POȚI SĂ TE PENSIONEZI ANTICIPAT, DE FAPT. CÂȚI ANI TREBUIE SĂ AI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *