Anunț pentru români! Programul Rabla pentru Electrocasnice începe pe 5 decembrie, de la ora 10:00. Ce vouchere se pot solicita

Sunt vești bune pentru românii care vor să ia parte în programul „Rabla pentru Electrocasnice”. Astăzi, 5 decembrie 2022, începând cu orele 10:00, se pot înscrie în cadrul programului, în prima etapă, pentru a beneficia de vouchere. Iată toate detaliile mai jos, în articol.

Sunt vești îmbucurătoare pentru persoanele care doresc să se înscrie în cadrul programului „Rabla pentru Electrocasnice”, pentru a beneficia de vouchere. În data de 5 decembrie 2022, începând cu orele 10:00, se dă startul primei etape din acest program. În acest sens, în prima etapă, cetățenii pot selecta voucherele destinate achiziționării de electrocasnice, precum maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare. Bugetul este de 25 de milioane de lei. Persoanele care doresc vouchere se pot înscrie în prima etapă în perioada 5 decembrie (ora 10:00) – 9 decembrie (ora 23:59).

„Începând de luni, 5 decembrie 2022, ora 10.00, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi frigiderele/congelatoarele”, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu.

Voucherul este valabil pe o perioadă de 7 zile de la data validării.

Vezi și CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PROGRAMUL RABLA PENTRU ELECTROCASNICE DE LA 1 IANUARIE 2023. MINISTRUL MEDIULUI PUNE NOI CONDIȚII

Ce se va întâmpla în cazul persoanelor care iau vouchere, dar nu le folosesc

Potrivit Ministrului Mediului Tanczos Barna, programul ar urma să fie regândit. În acest sens, persoanele care au solicitat vouchere, însă nu au reușit să le folosească, să primească interdicție de a mai participa. Pe de altă parte, valoarea voucherelor ar putea să fie majorată.

„Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o interdicţie de a mai participa pentru acelaşi tip de aparatura electrocasnică la următoarea sesiune. Acest lucru îi va descuraja pe cei care se înscriu, dar nu folosesc voucherul respectiv. (…) Se poate extinde fără nicio problemă. Până la urmă, anul viitor, dacă continuăm programul, putem să spunem că cei care au blocat programul şi practic şi-au bătut joc de posibilitatea de a beneficia de un asemenea sprijin financiar din partea statului să nu mai aibă dreptul să participe”, a declarat recent ministrul Tanczos Barna.

Citește și A APĂRUT O NOUĂ METODĂ DE A ÎNȘELA OAMENII ȘI DE A LE LUA BANII. CE DESCOPERĂ ROMÂNII ÎN INTERIORUL COLETELOR PRIMITE PRIN CURIER

„Anul viitor cu siguranţă va trebui să reanalizăm şi condiţiile de piaţă, pentru că într-un an de zile se schimbă foarte multe lucruri. Există posibilitatea creşterii valorii. (…) Putem analiza şi eficienţa pe fiecare componentă, privind aspiratoarele sau aparatele de aer condiţionat, acolo unde nu există un interes mare putem să luăm aceeaşi decizie pe care am luat-o în cazul televizoarelor, de a scoate anumite echipamente electrocasnice din program şi să ne focusăm pe ce prezintă un interes şi au un efect mare asupra facturilor (la energie, n. red.)”, a mai anunţat ministrul Mediului, arată news.ro.

Sursă foto: Pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *