Anunț important pentru sute de români. Ce se va întâmpla din data de 22 decembrie 2022

Consiliul General al Municipiului București a stabilit recent care vor fi noile tarife pentru locurile de parcare din Capitală. Actul normativ va intra în vigoare începând cu data de 22 decembrie 2022. Ca urmare, cetățenii vor fi obligați să plătească locul în care își lasă mașinile. 

După luni întregi de dezbatere, Consiliul General al Capitalei a decis ce tarife vor suporta șoferii pentru locurile în care staționează cu autovehiculele. Potrivit propunerii, nu va mai exista conceptul de parcare fără plată de săptămâna viitoare. De asemenea, prețurile pentru ocuparea unui loc vor fi modificate și se vor stabili chiar posibilități de abonamente de o zi sau de o lună.

La momentul actual, șoferii care parchează în Zona 0 plătesc 10 lei pe oră, acesta fiind cel mai scump loc din București. Pentru Zona 1, tariful de 5 lei, iar în Zona 2, tariful este de 2,5 lei. Acestea sunt sumele pe care le achită cetățenii din Capitală, înainte de noua reglementare.

(CITEȘTE ȘI: Anunțul care îi vizează pe șoferii din România! Ce se întâmplă cu permisele de conducere. Proiectul de lege a fost adoptat)

Cu cât vor crește prețurile la parcare din data de 22 decembrie 2022

Conform propunerii, din data de 22 decembrie 2022, șoferii ar urma să plătească 5 lei pentru fiecare oră sau 25 de lei pentru întreaga zi, indiferent de loc. Astfel, nu se va mai face o distincție de preț pentru Zona 0, Zona 1 sau Zona 2.

În plus, pentru șoferii care vor să parcheze în apropierea locuinței, ar urma să se stabilească un tarif lunar de 50 de lei. De menționat este faptul că taxa nu presupune închirierea propriu-zisă sau achiziționarea unui loc de parcare, ci doar o taxă obligatorie impusă de Consiliul General al Municipiului București.

(CITEȘTE ȘI: Veste bună pentru români, chiar în pragul sărbătorilor de iarnă! Se dau bani de la stat! Anunțul a fost făcut de Marius Budăi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *