Alimentul care curăță plămânii. Efectele se simt imediat

Fie că ești fumător, fie trăiești într-un oraș poluat ori îți dorești o sănătate de fier pentru plămânii tăi, este important să ai în vedere faptul că natura ne-a pus la dispoziție toate ”armele” necesare. Iată care este alimentul ideal pentru curățarea plămânilor. Efectele se simt imediat! 

Potrivit ultimelor date ale Agenției Europene a Mediului, nivelul de poluare în Europa de Este a atins cote alarmante. România nu face excepție, iar experții trag un semnal de alarmă în ceea ce privește sănătatea plămânilor.

Lista alimentelor care curăță plămânii

Pe cât de mult contează ceea ce mâncăm, pe atât de mult contează mișcarea fizică și stresul la care suntem expuși. Se spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță și chiar așa este.

Mărul este alimentul minune atunci când vorbim de sănătatea plămânilor. Da, ai citit bine, nu este o glumă. Potrivit medicilor, consumul regulat de mere încetinește degradarea funcțiilor plămânilor.

Vezi și: DIETA OMULUI ZGÂRCIT | CUM POȚI SLĂBI CU DOAR 50 DE LEI PE SĂPTĂMÂNĂ

De asemenea, cafeaua nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Cu un puternic efect antiinflamator și antioxidant, cafeaua conține polifenoli care luptă împotriva stresului oxidativ.

Dintr-o dietă echilibrată este indicat să nu lipsească legumele. Legumele verzi conțin flavonoizi, în special antocianină, un puternic antioxidant.

Pe listă se regăsesc și fructele de pădure. Acestea sunt bogate în flavonoizi, în special de antocianină, un antioxidant puternic.

Fibrele sunt benefice și esențiale pentru a avea un organism puternic și sănătos. Orezul brun, pastele integrale, fulgii de ovăz, orzul sau pâinea din făină integrală sunt bogate în fibre și conțin vitamina E, seleniu, zinc și acizi grași esențiali.

Vezi și: CUM ARATĂ BĂRBATUL CARE A AJUNS SĂ CONSUME 100 DE OUĂ PE ZI. POVESTEA CELUI CARE A STABILIT UN NOU RECORD MONDIAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *