Alexandru Cumpănașu a comis-o! A fost trimis în judecată, după ce a dat un „tun” de 300.000 de lei 

Alexandru Cumpănașu va ajunge în fața oamenilor legii. Acesta a fost trimis în judecată de către procurorii DNA de la Serviciul Teritorial Constanța. În dosarul deschis, Alexandru Cumpănașu este acuzat că a obținut bani din fonduri europene folosind documente ori declarații false.

Deși a încercat să scape, Alexandru Cumpănașu a fost trimis în judecată. Se pare că acesta ar fi primit o sumă importantă de bani de la SNSPA în schimbul serviciilor sale de „expert IT”, chiar dacă acesta nu deține o diplomă care să îi ateste specializare și nici nu are experiență în domeniu. Alexandru Cumpănașu este de ceva timp în vizorul magistraților și a tot promis că va aduce documentele care să ateste îndeplinirea condițiilor de angajare. Însă, nici până la finalizarea proiectului Alexandru Cumpănașu nu a reușit să facă dovada competențelor sale.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, persoană fizică, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de participație improprie (în forma instigării) la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.”, se arată în comunicatul procurorilor DNA.

(CITEȘTE ȘI: SCANDAL URIAȘ ÎN DIRECT, CU AMANTE, POZE NUD ȘI ȘPAGĂ! ALEXANDRU CUMPĂNAȘU VS VICTOR CIUTACU)

Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată

Magistrații spun că Alexandru Cumpănașu a reușit să îl convingă pe responsabilul de proiect de la SNSPA să îl angajeze, deși nu îndeplinea cerințele postului de „expert IT”. Cât timp a stat în funcție, bărbatul ar fi obținut pe nedrept suma de 308.630 lei cu titlu de retribuție pentru activitatea sa.

„În cursul anului 2016, în contextul implementării de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative a proiectului finanțat din fonduri europene ce avea ca obiect „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și pentru stabilirea dezvoltării la nivel local”, inculpatul l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect să-l angajeze pe un post de expert IT, în condițiile în care acesta nu îndeplinea cerințele fișei postului (acelea de a deține o diplomă de studii universitare și de a avea experiență în specialitate de minim 1 an). Ulterior, deși inculpatul ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective care să ateste îndeplinirea condițiilor de angajare, nici până la data finalizării proiectului nu a făcut acest lucru.”, a transmis DNA.

(VEZI ȘI: VIDEO UIMITOR. ALEXANDRU CUMPĂNAȘU LE-A POVESTIT TINERILOR PE INTERNET DESPRE PRIMELE LUI EXPERIENȚE SEXUALE)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *