lun. sept. 23rd, 2019

Lider de Opinie – Stiri din Dambovita

Trimite știrea ta 0735240250 redactie@liderdeopinie.ro

Pesta porcină, de neoprit! Noi cazuri în Dâmbovița

2 min read

Centrul  Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit astăzi ca urmare a confirmării apariției virusului de pestă porcină africană  în două gospodării din comuna Perşinari și o gospodărie în comuna Ciocăneşti – sat Ciocănești, în scopul  adoptării planurilor de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli și pentru a aproba deciziile de plasare sub supraveghere și de informare a cetățenilor.

Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se continua supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul localităților.

În conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricție (zona de protecție și zona de supraveghere) în jurul focarelor, din cele două localități.

Totodată a fost emisă și decizia de stingere a focarului  de pestă porcină africană din localitatea Răzvad, având în vedere că nu au mai fost constatate și notificate cazuri de îmbolnăvire și mortalitate la porcine.

În continuare, solicităm sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii și consecințele acesteia. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și autorităților locale. De asemenea, precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiți de către stat.

Reamintim că pesta porcină africană (PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici ce mai mic risc de îmbolnăvire , ea având un puternic impact la nivel economic si social.” transmite Instituția Prefectului județului Dâmbovița.

Distribuie articolul
Copyright © All rights reserved. | Designed by SYSLOG.