lun. aug. 19th, 2019

Lider de Opinie – Stiri din Dambovita

Trimite știrea ta 0735240250 redactie@liderdeopinie.ro

Nou caz de pestă la Lungulețu

2 min read

Centrul  Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit astăzi, 24.07.2019, ora  10.00,  ca urmare a confirmării apariției virusului de pestă porcină africană în județul Dâmbovița, într-o gospodărie din localitatea Lunguleţu, sat Lungulețu.

A fost adoptat, în cadrul ședinței, planul de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli, a fost aprobată decizia de plasare sub supraveghere în confirmare de pestă porcină africană și s-au stabilit zonele de restricție în jurul focarului.

Citește și: Pesta porcină se extinde în județul Dâmbovița. Au fost confirmate noi focare.

Totodată, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăria afectată, fiind plasați sub observație sanitară veterinară toți porcii de la nivelul localității, până la clarificarea situației sub aspect epidemiologic.

Solicităm în continuare sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii și consecințele acesteia. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și autorităților locale. Precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiți de către stat.

Reamintim că pesta porcină africană(PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici ce mai mic risc de îmbolnăvire , ea având un puternic impact la nivel economic si social.

Biroul de presă al Instituției Prefectului

Distribuie articolul
Copyright © All rights reserved. | Designed by SYSLOG.