9 români, implicați într-un accident grav în Turcia. Microbuzul în care se aflau s-a răsturnat

A fost carambol pe o șosea din Istanbul, Turcia. Nouă români au fost răniți într-un grav accident rutier. Conaționalii se aflau microbuzul răsturnat și trebuia să ajungă la aeroport.

Sâmbătă, 3 decembrie 2022, a avut loc un accident cumplit pe șoselele din Turcia. În microbuzul ce transporta pasageri către aeroport se aflau nouă români. Din primele informații se pare că, șoferul autovehiculului a pierdut controlul volanului din cauza condițiilor meteorologice.

În urma informațiilor apărute în presa străină, reprezentanții oficiului consular au început demersuri, în regim de urgență, pentru a obține informații oficiale despre identitatea victimelor, dar, și despre modul în care s-a produs nenorocirea.

Vezi și: FILMUL TRAGEDIEI DIN PITEȘTI, PAS CU PAS. MODUL ÎN CARE S-A SINUCIS GABRIEL APOSTOL E TERIFIANT! CE A FĂCUT CU DOAR CÂTEVA CLIPE, ÎNAINTE CA SOȚIA SĂ ÎL GĂSEASCĂ ZĂCÂND PE PODEA, ÎN BAIE

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locală referitoare la un accident rutier, produs în cursul zilei de 3 decembrie 2022, în care a fost implicat un microbuz care transporta pasageri către aeroport.

În acest context, reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile turce, pentru a obține informații oficiale suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și referitor la circumstanțele producerii accidentului”, a transmis MAE.

Cei nouă pasageri români au fost transportați la cea mai apropiată unitate medicală, acolo unde au primit îngrijiri de specialitate. Doi dintre români se află în stare gravă.

”Potrivit informațiilor preliminare obţinute de reprezentanții consulatului general, în urma acestui accident, nouă cetățeni români au suferit răni uşoare. Persoanele rănite au fost transportate la unități medicale din zonă, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

MAE informează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

Consulatul General al României la Istanbul este în contact cu un reprezentant al grupului de turiști şi continuă dialogul cu autoritățile turce, fiind pregătit să acorde asistență consulară conform competențelor legale și în funcție de solicitări”, a mai precizat MAE.

Vezi și: LA DATA DE 22 NOIEMBRIE 2022, IONICĂ A PLECAT DIN BISTRIȚA NĂSĂUD, LA CULES DE MĂSLINE ÎN SPANIA. CE S-A ÎNTÂMPLAT ACUM, DUPĂ DOAR O SĂPTĂMÂNĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *